Dolar (USD)
35.18
Euro (EUR)
36.53
Gram Altın
2966.40
BIST 100
9724.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alacak

Tüm orkestra, koro ve topluluklara katılacak sanatçıların başvuruları, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından "Kariyer Kapısı" üzerinden kabul edileceği duyuruldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alacak
03 Ekim 2023 10:19:58
Tüm orkestra, koro ve topluluklara katılacak sanatçıların başvuruları, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından "Kariyer Kapısı" üzerinden kabul edileceği duyuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 450 sözleşmeli sanatçı alımı yapacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce tüm orkestra, koro ve topluluklara alınacak sanatçılar için sınav başvuruları "Kariyer Kapısı" üzerinden alınacak.

Başvurular 16 Ekim'e kadar devam edecek. Alınacak 450 sözleşmeli sanatçıyla, 2007'den bu yana ilk defa aynı anda en yüksek alım sayısına ulaşılmış olacak.

Bakanlık bünyesinde küçük yaşlardan itibaren sanata emek vermiş genç ve yetenekli sanatçıların istihdam edilerek kendilerini geliştirmeleri hedefiyle yapılan işe alımlar, Batı müziği ve klasik müziğin yanı sıra kadim müzik kültürünün eşsiz değerlerinin geleneksel ve yenilikçi icrası ve gelecek nesillere aktarılması açısından da önem taşıyor.

santci_22a729508b795f59681ddba2eb59b618.jpg

Kültür ve turizm bakanlığının görev ve yetkileri nelerdir?

Millî, manevi, tarihi, kültürel ve turistik değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak, yaşatmak, değerlendirmek, yaymak, tanıtmak, benimsetmek ve bu suretle millî bütünlüğün güçlenmesine ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak.

Kültür ve turizm konuları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını yönlendirmek, bu kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile iletişimi geliştirmek ve işbirliği yapmak; yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları tarafından veya kamu personelini desteklemek için kurulan dernekler ve aynı amaçlarla 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununa göre kurulan vakıflar dışındaki asıl amacı kültür, sanat, turizm ve tanıtım faaliyeti olan dernek ve vakıflar ile özel tiyatrolar tarafından gerçekleştirilecek projelere nakdi yardımda bulunmak.

Tarihi ve kültürel varlıkları korumak.

Turizmi, millî ekonominin verimli bir sektörü hâline getirmek için yurdun turizme elverişli bütün imkânlarını değerlendirmek, geliştirmek ve pazarlamak.

Kültür ve turizm alanlarında her türlü yatırım, iletişim ve gelişim potansiyelini yönlendirmek.

Kültür ve turizm yatırımları ile ilgili taşınmazları temin etmek, gerektiğinde kamulaştırmak, bunların etüt, proje ve inşaatını yapmak, yaptırmak.

Türkiye'nin turistik varlıklarını her alanda tanıtıcı faaliyetler ile her türlü imkân ve araçlardan faydalanarak kültür ve turizmle ilgili tanıtma hizmetlerini yürütmek.

Kanunlarla veya cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle verilen diğer görevleri yapmak.

Merkez teşkilatı nelerdir?

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü

Telif Hakları Genel Müdürlüğü

Sinema Genel Müdürlüğü

Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü

Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü

Tanıtma Genel Müdürlüğü

Teftiş Kurulu Başkanlığı

Strateji Geliştirme Başkanlığı

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Personel Dairesi Başkanlığı

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü[4]

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Özel Kalem Müdürlüğü

Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü - 19.06.1979 tarihinde kabul edilen 2252 Sayılı Döner Sermaye Kanunu uyarınca kurulmuş olup, aynı kanun uyarınca kamu tüzel kişiliğine sahiptir. Genel bütçeden yardım almaksızın kendi kaynakları ile işletilir. Bakanlığın en büyük bütçeli ve en büyük istihdamına sahip birimi olup bakanlığın ticari operasyonlarını yürütmekte, kültürel varlığın korunması ve geliştirilmesi, kültür ve turizm altyapı yatırımlarının geliştirilmesi için bu çerçevede; kazı, restorasyon, yeni müze yapımı, yeni kültür merkezi yapımı, mevcutların bakımı ve onarımı ile bunlara ait cari ödemeler konusunda mali destek sağlamaktadır. Aynı zamanda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'ü aşkın müze ve ören yerinin gişe hizmetleri DÖSİMM tarafından yürütülmektedir. Yaygın olarak bilinen Geleneksel El Sanatları ve Kitap Satış Mağazaları DÖSİMM tarafından işletilmektedir. Bunun dışında müze ve ören yerleri gelirlerinin tahsil edilmesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tarihi mekanların kısa süreli kullandırılması, müze ve örenyerleri, kültür merkezleri, galeriler ve kütüphanelerin ticari ünitelerinin kiraya verilmesi DÖSİMM’in görevleri arasındadır.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin