Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Venedik Bienali'nde konuştu
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Venedik Bienali'ne katılan Ersoy, katılımcı ülkelerin pavyonlarını ziyaret ederek, bilgi aldı.
Ersoy, açılış resepsiyonunda yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanından sanatçıların bir araya geldiği, farklı kültürlerin ve sanat akımlarının buluştuğu bienalin sanatın evrensel dilini konuşmak, kültürel etkileşimi ve anlayışı derinleştirmek için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Türkiye'nin, sanatın güçlü platformu olan bienalde yer almasının ve kültürel mirası uluslararası alanda tanıtmanın önemine işaret eden Ersoy, "Venedik Bienali, bu anlamda sanatçılarımıza uluslararası bir platform sunarak, Türkiye'nin kültürel zenginliğini ve sanatının çeşitliliğini dünyaya gösterme imkanı da sunmaktadır. Bizler de sanatçılarımızın eserlerini sergilemek, Türk sanatını uluslararası alanda tanıtmak ve sanatçılarımıza destek olmak adına gerçek bir çaba gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.
İstanbul Kültür Sanat Vakfının girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla Türkiye'nin 2014'ten itibaren Venedik Bienali'nde uzun süreli bir mekana sahip olduğunu aktaran Ersoy, Türkiye Pavyonu'nun Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde de yer aldığını belirtti.
Türkiye adına katkı sunan herkese teşekkür eden Bakan Ersoy, "Ülkemiz için sanat etkinliğinin yanı sıra kültürel diplomasi ve uluslararası ilişkilerin bir aracı olan Venedik Bienali’nin kültür ve sanatımızı dünyaya tanıtmak, uluslararası işbirliğini güçlendirmek için önemli bir adım olacağını düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.
- Ersoy'dan Türkiye Pavyonu'na ziyaret
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da bienaldeki Türkiye Pavyonu'nu ziyaret ettiğini belirten Ersoy, pavyonun "göz kamaştırdığını" ifade etti.
Pavyonun 50 yıldan uzun süredir göç, bellek, aidiyet, kültürel kimlikler gibi toplumsal meselelere odaklanan sanatçı Gülsün Karamustafa'nın "Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hali" çalışmasına ev sahipliği yaptığını belirten Ersoy, "Ayrıca bu sene ülkemiz adına önemli bir mutluluğu da yaşıyoruz. Venedik Bienali tarafından Ömür Boyu Başarı için verilen Altın Aslan Ödülleri sanatçımız Nil Yalter ile İtalyan asıllı Brezilyalı sanatçı Anna Maria Maiolino'ya birlikte veriliyor." ifadelerini kullandı.
Çağdaş sanata önemli katkıları nedeniyle ödüle layık görülen iki sanatçıyı da tebrik eden Ersoy, Nil Yalter'in ikonik çalışmalarından "Topak Ev" ve "Şu Gurbetlik Zor Zanaat Zor" isimli enstalasyonlarının bienalin ana sergisinde sergileneceğini belirtti.
Ersoy, "İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Eczacıbaşı başta olmak üzere ülkemiz adına bu anlamlı desteğe katkı sunan kurum ve kişilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.