Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kültür hazinemiz gençlere emanet

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün, milli ve manevi değerleri öğrencilerle buluşturmak adına ilk kez düzenlediği "Öyküleriyle Türkülerimiz" yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.
Kültür hazinemiz gençlere emanet
02 Haziran 2016 10:50:00
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün, milli ve manevi değerleri öğrencilerle buluşturmak adına ilk kez düzenlediği "Öyküleriyle Türkülerimiz" yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.

Ezgi ÇelikAnkara

MEB Şu00fbra Salonunda gerçekleşen ödül törenine Ankara Millu00ee Eğitim Müdürü M. Tayyip Kahyaoğlu, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, İl Millu00ee Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Millu00ee Eğitim Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

"Kültürüne bağlı nesiller yetiştiriyoruz"

Programda konuşan Ankara Millu00ee Eğitim Müdürü M. Tayyip Kahyaoğlu, Türk kültürüne ve değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek istediklerini ifade etti. Kahyaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kültürünü, değerlerini kaybetmiş bir toplumun ayakta kalma şansı yoktur. Unutulmamalıdır ki bir milleti ayakta tutan en önemli unsur kültürdür. Türkülerimiz, Anadolu insanının hayata bakışıdır, bizim geçmişimizdir. Türkülerimiz gerçektir, gerçek yaşanmışlıklardır. Türk kültürünün, Anadolu kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. "Öyküleriyle Türkülerimiz" yarışmasıylada kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan türkülerimize öğrencilerimiz sahip çıktı."dedi.

"Türküler, en vefalı dostlarımızdır"

Proje mimarı ve İl Millu00ee Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya ise konuşmasında şu ifadelerde bulundu: "Türkülerimiz sesimizin çıkmadığı yerde ses, nefesimizin kesildiği yerde nefes, kanatsız kaldığımızda kanadımız olmuştur. Türküler anamızın gözünden bir damla yaş olup süzülen, çocuklarımızın yüzünde tek tomurcuk çiçek olup açan daldır. Türkülerin olmadığı dallarda kuşlar cıvıldamaz, türküler yalnız kaldığımızda, efkarlandığımızda bizleri terk etmeyen en vefalı dostlarımızdır. Türküler anadır, bacıdır, kardeştir, yardir kısacası Anadolu'dur türküler Anadolu'dur."dedi.

Öğrenciler ödüllerine kavuştu

"Öyküleriyle Türkülerimiz" yarışması ödül töreninde birincilikleri ilkokul kategorisinde "Çökertme" türküsüyle Pursaklar/ Azmi Ertuğrul İlkokulu öğrencileri, ortaokul kategorisinde "Bedir" türküsüyle Etimesgut/ Nurettin Ersin Ortaokulu öğrencileri ve ortaöğretim kategorisinde "Neredesin Sen" türküsüyle Pursaklar İMKB Mesleku00ee ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri elde etti. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Ankara Millu00ee Eğitim Müdürü M. Tayyip Kahyaoğlu, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ve Pursaklar İlçe Millu00ee Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz takdim etti. "Öyküleriyle Türkülerimiz" etkinliğinde desteklerini ve katkılarını esirgemeyen Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'e, Fatma Apay'a ve İhsan Öztürk'e plaketlerini Ankara Millu00ee Eğitim Müdürü M. Tayyip Kahyaoğlu takdim etti. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme