Kudüs turlarına 'Rabia' ayarı
Darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen 'rabia' işaretiyle birlikte, Rabiatül Adeviyye'nin Kudüs'teki türbesi daha fazla ilgi görmeye başladı. Bazı tur şirketleri, talep üzerine Kudüs gezi programlarına Adeviyye Türbesi'ni de ekledi. Basra'da 752 yılında fakir bir alenin "dördüncü-rabia" çocuğu olarak dünyaya gelen Rabiatül Adeviyye'nin Zeytin Dağı'ndaki kabri Müslüman turistlerin önemli uğrak yerlerinden biri oldu. Araştırmacı, tarih ve kültür rehberi Eyüp Ensar, Mısır olayları sonrası türbeyi Müslüman turistlerin çok merak ettiğini, Kudüs'e gelenlerin mutlaka buraya uğradığını vurguladı. Zeytin Dağı'nda yer altında bulunan türbede Cihan Haber Ajansı'na konuşan Ensar, "Mısırdaki darbe olaylarından sonra Zeytin Dağı'nda bulunan Rabiatül Adeviyye'nin kabri çok ilgi görmeye başladı. Kudüs'e gelen her mü'min mutlaka burada yatan Rabiatül Adeviyye'nin kabrini ziyaret etmeden gitmiyor. Türbe, yoğun ziyaretçi akınına uğruyor." dedi.
Rabiatül Adeviyye'nin çok fakir bir ailenin dördüncü kız çocuğu olarak dünyaya geldiğini ifade eden Ensar, "Babası erkek çocuk doğmasından ümitliyken dördüncüsünün de kız çocuğu olduğu haber verilerek, isim vermesi istendi. Babası, canı çok sıkkın bir şekilde "dördüncü (Rabia) olsun. Kim derdi ki babasının isim dahi vermek istemediği o bebek dilden dile Allah aşkını anlatan hikayeleri ile büyüyecek Rabiatul Adeviyye olacak." dedi. İslam tarihinin en önde gelen kadın evliyalarından Rabiatül Adeviyye hazretleri, küçük yaşta anne-babasını kaybettikten sonra çilekeş bir hayat yaşadı. Güzel ahlakı ile herkese örnek olan hanım evliya, kendisine gelen evlilik tekliflerini de reddederek ömrünü ilim ve ibadetle geçirdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.