Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2438.32
BIST 100
9773.18
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KPSS soruları ve cevapları tıkla öğren!

KPSS ortaöğretim sınavı 20 Kasım 2016'da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar soru ve cevapların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Memur olmak isteyen binlerce aday cevap anahtarı hakkında yapılacak son dakika açıklamasını bekliyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim oturumu saat 10.00'da başladı ve 12.00'da sona erdi. 2016 KPSS soruları ve cevapları ÖSYM internet sitesi üzerinden açıklandı. İşte o sorular...
KPSS soruları ve cevapları tıkla öğren!
20 Kasım 2016 14:59:00
KPSS ortaöğretim sınavı 20 Kasım 2016'da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar soru ve cevapların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Memur olmak isteyen binlerce aday cevap anahtarı hakkında yapılacak son dakika açıklamasını bekliyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim oturumu saat 10.00'da başladı ve 12.00'da sona erdi. 2016 KPSS soruları ve cevapları ÖSYM internet sitesi üzerinden açıklandı. İşte o sorular...

20 Kasım'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yaklaşık 3,5 milyon aday yarıştı. Memur olmak için yarışan adaylar sınavdan çıktıktan sonra ise KPSS sorularını ve cevap anahtarını araştırmaya başladı. ÖSYM intenet sitesi üzerinden henüz konu hakkında bir açıklama yapılmadı. KPSS ortaöğretim sınavında 60'ı genel yetenek 60'ı ise genel kültür olan 120 soru soruldu. Haberimizden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi son dakika açıklamalarına ve 20 Kasım KPSS hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

KPSS 2016 soruları ve cevapları ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr adresinden açıklandı. Ancak KPSS 2016 soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak sorusunu sorarken cevap ÖSYM'den geldi. ÖSYM KPSS 2016 cevap anahtarlarını en geç önümüzdeki hafta ais.osym.gov.tr'den açıklaması bekleniyor. Siz de haberimizde yer alan linkten sorgulamanızı yapabilir detayları bulabilirsiniz.

KPSS PUAN HESAPLAMA

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından "geçersiz" sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir. Adayların ASP'leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır

30 [ 2 (ASP u2013 X ) u2013 S]KPSS Puanı = 70 + ------------------------[2 ( B u2013 X )] u2013 S

KAÇ NET KAÇ PUAN?

KPSS 2016 ortaöğretim bölümü için artık zaman daralıyor. Puanların ve netlerin en ince ayrıntısı ile hesaplandığı günlerdeyiz.

ORTA ÖĞRETİM u2013 LİSE P 9448 NET 70 PUAN58 NET 80 PUAN73 NET 85 PUAN85 NET 90 PUAN

20 KASIM KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI

Sınava giren adayların büyük merakla beklediği KPSS ortaöğretim soru ve cevaplarını verdiğimizlinkten yayınlandığı andan itibaren takip edebilirsiniz. KPSS soruları ve cevapları için adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar. KPSS soruları ve cevap anahtarları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak. Adaylar soru ve cevaplara buradan ulaşacak ve puan hesaplama gibi işlemlerinizide yine buradan yapabilirsiniz.

20 KASIM KPSS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten ÖSYM internet sitesine ulaşabilir KPSS ORTAÖĞRETİM soru ve cevapları yayınlandığı andan itibaren ulaşabilirsiniz.

SINAVA GİRİŞ İŞLEMLERİ

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adaylar, sınav salonuna ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanları/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır.

Yerine oturan aday Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanını/pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların kimlik kontrollerini tek tek yapacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, şeker ve peçete bulunan kutuların adaylara dağıtılmasını sağlayacaktı.

KPSS SINAV MERKEZLERİ

ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı sınav merkezlerine ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir.

Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların, sınava başvurusunu tamamladığı tarih de dikkate alınarak (sınava son başvuru gününde başvuran adaylardan başlamak üzere) belirlenecek bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM'ye aittir.

ÖSYM gerekli olduğu hallerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvurusunu yapan aday, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav merkezi değişikliği yapabilecektir.

ÖSYM, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden adres bilgilerini kontrol etme hakkını saklı tutar. Yanlış beyanda bulunan adaylar ÖSYM tarafından belirlenecek sınav merkezlerine atanabilecektir Sınava girmek istediği merkezi yazmayan adaylar, ÖSYM tarafından herhangi bir sınav merkezine atanırlar. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez. Başvuran aday sayısının 1000'den az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir.