Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2981.32
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kore'de çöp balonu krizi! Hava trafiği kilitlendi

Kuzey Kore'nin gönderdiği çöp balonları, Güney Kore'deki Gimpo Uluslararası Havalimanı'nda uçuşların durmasına yol açtı.
Kore'de çöp balonu krizi! Hava trafiği kilitlendi
25 Temmuz 2024 13:07:23
Kuzey Kore'nin gönderdiği çöp balonları, Güney Kore'deki Gimpo Uluslararası Havalimanı'nda uçuşların durmasına yol açtı.

Haber: Yunus Akseki

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin dün gönderdiği çöp balonları ve iki ülke arasındaki "çöp balonu gerilimi" hakkında açıklama yaptı.

Gimpo Uluslararası Havalimanı'na düşen bazı çöp balonları nedeniyle havalimanında bir süre iniş ve kalkışların durduğu belirtildi.

Açıklamada, Kuzey Kore'nin başkent Seul'deki başkanlık ofisi yerleşkesine düşenler de dahil olmak üzere, 24 saat içinde atık kağıt ve plastik taşıyan yaklaşık 500 balonu Güney Kore'ye gönderdiği bildirildi.

Kuzey Kore'nin balon kampanyalarına karşılık olarak, Güney Kore'nin sınır bölgelerine yerleştirilen hoparlörlerle "propaganda yayını" yaptığı ifade edildi. Ayrıca, çöp balonlarının tehlike arz eden bir durum taşımadığı bilgisi verildi.

'Çöp Balonu' gerilimi

Güney Kore'de bulunan Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, Pyongyang'ı eleştiren propaganda broşürleriyle dolu büyük balonları Kuzey Kore'ye yollamıştı. Buna karşılık olarak, Kuzey Kore mayıs sonundan itibaren 2 binden fazla çöp taşıyan balonu Güney Kore'ye göndermişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, 16 Temmuz'da yaptığı açıklamada, sınırın kuzeyine "Pyongyang yönetimini eleştiren broşürler" göndermekle suçladığı Güney Kore'yi "kirli oyunlar" nedeniyle eleştirmişti. Kim, Güney Kore'nin bu kirli oyunlar için büyük bir bedel ödemeye hazır olması gerektiğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme