Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Köpekçi derneğin para trafiği MASAK'a takıldı! Meğer köpekleri değil atları seviyorlarmış

MASAK, hayvanseverlik adı altında bağış toplayan derneklerin para trafiğini inceleyerek bir skandalı daha gün yüzüne çıkardı.
Köpekçi derneğin para trafiği MASAK'a takıldı! Meğer köpekleri değil atları seviyorlarmış
02 Eylül 2024 09:43:06
MASAK, hayvanseverlik adı altında bağış toplayan derneklerin para trafiğini inceleyerek bir skandalı daha gün yüzüne çıkardı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), hayvanseverlik maskesi altında hızla zenginleşen B.Ö. de dahil birçok kişiyi kapsayan bir rapor hazırladı. Raporda, B.Ö.'nün at yarışlarına olan ilgisi ve Türkiye Jokey Derneği'ne yapılan şans oyunu ödemeleri dikkat çekti. Ayrıca, hastalıklı köpekleri usulsüz taşıdığı için Ankara Adliyesi'nde davası süren B.Ö.hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir soruşturma olduğu öğrenildi. Yeni Şafak, bu soruşturmaya ilişkin perde arkasındaki bilgilere ulaştı.

MASAK raporunda, B.Ö.'nün, yüksek meblağlı para transferlerini aile bireyleri üzerinden yaptığı aktarıldı. Ayrıca, B.Ö.'nün bu süreçte edindiği menkul ve gayrimenkulleri, ailesi ve iş ortakları üzerinden edindiği belirtildi. Raporda Yaşama Tutunan Patiler Derneği ve dernek ile bağlantılı kişilerin mal varlıkları ve ticari faaliyetlerine yer verildi. Hatta bu yolla 2023'te annesinin üzerine gayrimenkul aldığı kaydedildi.

Ailenin para trafiği radara yakalandı

B.Ö. ve ailesinin dernekteki görevleri dikkat çekici: Anneleri F. Ö., genel sekreter; babaları C. Ö., sayman; kardeşleri D. K., başkan yardımcısı ve T.S., denetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Ayrıca, aile üyeleri arasında eşi T. B., Tuğçe S.'nin eşi B. S. ve D. K.'nın eşi E. K. ile diğer akrabalar arasında büyük miktarlarda para transferleri gerçekleştiği ortaya çıktı.

Bu transferlerle, B. Ö.'nün kişisel ve ailesine ait kira ödemeleri, kozmetik alımları, tatil harcamaları, kişisel faturalar ve finansman kredisi ödemeleri yapıldığı belirlendi. Özellikle, T.S.'nin derneğe ait hesaplardan D. K.'ya gönderdiği 31 bin liralık transferde açıklama olarak "Tatil parası sağ ol Demoş" ifadesinin kullanıldığı kaydedildi.

Bağışlarla servet sahibi oldu

Geçtiğimiz Temmuz ayında Şanlıurfa'daki bir barınaktan hastalıklı köpekleri kaçırarak Ankara'ya getirdiği gerekçesiyle tepki çeken B.Ö, gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. İddianamesi hazırlandıktan sonra Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2 hafta boyunca tutuklu yargılanan B.Ö'nün ve ailesinin derneğe yapılan bağışların en az 12 milyon 414 bin TL'lik kısmını kişisel zenginleşme ve mal varlığı ediniminde kullandığı ortaya çıktı.

Kaynak: Yenişafak

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme