Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Köpeğe kreş kediye huzurevi

Bayram tatillerinde yüzde 90 doluluğa ulaşan evcil hayvan otelleri, şimdilerde kreş ve huzurevi hizmeti vermeye başladı. Günlük oda ücretlerinin mama ve su dahil 300 lirayı bulduğu piyasanın gözde semti Beykoz'da müstakil evler kapış kapış gidiyor.
Köpeğe kreş kediye huzurevi
03 Ekim 2017 09:18:00
Bayram tatillerinde yüzde 90 doluluğa ulaşan evcil hayvan otelleri, şimdilerde kreş ve huzurevi hizmeti vermeye başladı. Günlük oda ücretlerinin mama ve su dahil 300 lirayı bulduğu piyasanın gözde semti Beykoz'da müstakil evler kapış kapış gidiyor.

Özellikle yaz ayları ve bayram tatillerinde yüzde 90 doluluk oranına ulaşan evcil hayvan otellerine kreş ve huzur evleri de eklendi. Birkaç yıl öncesine kadar sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen bu tesislerden şimdilerde yüzlerce çeşit bulabilirsiniz. Konaklama dışında; tuvalet eğitimi, psikolojik tedavi, dizilere köpek kiralama, kuaför, pati masajı gibi onlarca hizmet bu tesislerde sunuluyor. Evcil Hayvancılık Derneği (Evcil-Der) verilerine göre, ülkemizde 14 milyon hane evcil hayvana sahip. Sektör, son 5 yılda yüzde 50'den fazla büyüyerek, 1 milyar dolara ulaşınca haliyle otellerde konforun ve lüksün alası sunuluyor. Piyasanın izini sürünce küçük ölçekli bir tesisin ayda en az 10 bin lira net kazanç sağladığı kokusunu alıyoruz.

SABAH 9 AKŞAM 5 EĞİTİM, ZAMANIN YOKSA SERVİS ALSIN

Evcil hayvanınızla yeterince ilgilenemediğinizi düşünüyor ve bir yere bırakamıyorsanız, sabah 9 akşam 5 kreşler tam size göre. Benzer şekilde, artık yaşlanan dostlarınızın son günlerinde iyi bakılmasını istiyorsanız onlar için hazırlanan huzur evlerine başvurabilirsiniz. Kafesli kafessiz odalardan, 5 metrekarelik süitlere, havuz hizmetinden doğa yürüyüşüne kadar her şey düşünülmüş. İş seyahatine çıkan, misafiri gelen, evini taşıyan sayesinde bu tür pansiyonlardaki doluluk, yıl içinde yüzde 60'ın altına inmiyor.

BEYKOZ VE ŞİLE EVLERİ KAPIŞ KAPIŞ

Özellikle konumu ve çevre şartları nedeniyle Beykoz, Şile ve Kavacık tarafındaki müstakil evlerin son yıllarda otel yapmak için kapış kapış kiralanıp satıldığını öğreniyoruz. Buralardan yavru satın alabilir, güvenlik ekipleri için K9 kiralayabilir, kedinizin psikolojik yardım almasını bile sağlayabilirsiniz. Günlük fiyatlar, 20 ile 100 lira arasında değişirken hizmete göre 300 liraya çıkabiliyor.

GÜNEYDEKİ 5 YILDIZLI OTELLER GİRİ

Wof Wof Dog Hotel sahipleri Filiz-Şefik Özşapçı çifti, Şile'deki tesislerinde kurdukları köpek otelinde aynı zamanda anaokulu ve huzurevi hizmeti de veriyor. "İnsan vicdanıyla sürekli bir muhasebe içinde kalabiliyor" diyorlar ve iyice yaşlanan, bakıma muhtaç yemesi zorlaşmış evcil hayvanları düşünülerek huzur evi hizmeti vermeye başladıklarını anlatıyorlar. We Love Dogzz Butik Köpek Oteli sahibi Fatih Altıkardeş özellikle tatil dönemlerinde doluluğun yüzde 90'ı bulduğunu, köpekleri günde 3 kez bahçeye çıkardıklarını ve sahiplerinin talebine göre hizmetlerini çeşitlendirdiklerini söylüyor. Kısacası, tatillerde köpek otelleri güney sahillerindeki hareketliliği aratmıyor.

Veterinerlik küllerinden doğdu

Tıbbi kontrol gerektiren bu tesislerin sayısındaki artış veterinerlik mesleğinin yeniden popüler olmasını sağladı. Mezunları, şimdilerde kendi kliniğini açabilirken, imkanı olmayanlar da bu tür otellerde çok daha rahat iş bulabiliyor.

YENİ VE KAZANÇLI GİRİŞİMCİLİK MODELİ

Gökkuşağı Kliniği Sahibi Veteriner Hekim Samet Çetinkaya, artan ilgi sayesinde yeni bir girişimcilik modeli ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Veteriner olmayanların da villa kiralayıp otel işine girdiklerini paylaşıyor. Sektördeki fiyatları sorduğumuzda Çetinkaya, "Her bir türe göre oda ve hizmet farklıdır. Kediler için 30 ile 100 lira arasında değişiyor. Köpekler de ırklarına göre küçük ırk 40 ile 100; büyük ırklar ise70 ile 200 lira arasında günlük oda ücreti söz konusu. Verilen fiyatlara barınma, mama ve su dahildir. Diğer hizmetler ise, ek ücrete tabidir" bilgisini veriyor. Samet Çetinkaya, İlgili otellerin sadece konaklama amaçlı olmadığını ve kreşlerin de açıldığını paylaşıyor. Çetinkaya, "Özellikle köpeklerin eğitimi başta olmak üzere evde yaşama eğitimi verilmesi amaçlı kreşlere bırakanlar var. Yani kreşler öncelikle öğrenme amaçlı olup, aynı zamanda köpeği ile zaman geçiremeyenlerin de tercih ettiği yerler" diyor.

DİKKAT EDELİM

Çetinkaya, hayvan sahiplerinin sürekli veteriner hekim bulunduran tesisleri tercih ettiğini şöyle anlatıyor: "Zaten otelde veteriner hekim olmak zorunda ancak bazıları mesai saati usulü bazıları da 24 saat. Naçizane tavsiyem, her an tıbbi müdahalede bulunabilecek yerleri seçmeleridir. Bunun yanında tesisin konforu, belgeleri ve denetimleri de önemli."

Beykoz, Kavacık ve Şile gibi bölgelerde müstakil evler tercih ediliyor.

14 milyon evde evcil hayvan

Küresel büyüklüğü 150 milyar doları aşan evcil hayvan pazarı, gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik refah seviyesinin artışına bağlı olarak hareketlilik kazanmış durumda. Evcil Hayvancılık ve İşadamları Derneği'nin (Evcil-Der) rakamlarına göre ise ülkemizde 14 milyon hanede beslenen evcil hayvanların oluşturduğu piyasasının büyüklüğü 1 milyar doları aştı. Tabi bu sadece resmi rakamlar, kayıtdışı ekonominin bunun 3 katı olduğu tahmin ediliyor.

Helal sana çomar

Kariyer basamakları nasıl çıkılır? Buradan buyurun. Araştırmalara göre, evinizdeki sevimli köpeğinizle doğadaki kurdun DNA'sı yüzde 98 oranında aynı. Kongo'da yapılan kazılar gösteriyor ki bundan 33 bin yıl önce köpekler, zekice bir seçim yaptı. O dönem avcı ve toplayıcı olan insan evladının yaktığı ateşe muhtemelen usulca yaklaştılar. Özünde çakallık da olan bu yırtıcı, uzun vadeli refahı için özgürlüğünden başarılı bir anlaşma ile vazgeçti. Saldırgan olanları değil, bizimle uyum içinde yaşayanları hayatta kaldı. Başarı hikayesi nedir? İşte budur. Helal sana rintintin. Aferin çomar otur 10.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin