Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2460.26
BIST 100
9823.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Konuk bakan baygınlık geçirdi

Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Djibrill Yipene Bassole, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında baygınlık geçirerek düştü.
Konuk bakan baygınlık geçirdi
09 May 2013 20:15:00
Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Djibrill Yipene Bassole, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında baygınlık geçirerek düştü.

İkili temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Bassole, Davutoğlu ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısı sırasında fenalaşarak, yere düştü.

Davutoğlu'nun müdahalesiyle ayağa kalkan Bassole, olayın ardından kısa bir süre basın toplantısı salonunda dinlendirildi.

Konuk Dışişleri Bakanı daha sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken, Davutoğlu da Bassole ile hastaneye gitti.

"Sağlığından emin olmadan bırakmayacağız"

Davutoğlu, Bassole'le geldiği Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı.

Bassole'e geçmiş olsun dileklerini ileten Davutoğlu, "Canlı yayında sizler de takip ettiniz, soru cevap kısmında ben biraz rahatsızlanmış olduğu hissine kapıldım ama tercümeyle ilgili bir sıkıntı var diye düşünmüştüm. Bir baygınlık geçirmesi söz konusu oldu. Daha sonra birlikte hastaneye geldik" diye konuştu.

Bassole'un rahatsızlığının geçici olduğunu ve tüm tetkiklerinin yapıldığını aktaran Davutoğlu, "Türkiye'de bizim misafirimiz olduğu hasebiyle sağlığından tümüyle emin olmadan inşallah bırakmayacağız. Kendisini misafir etmeye devam edeceğiz. Merak edilecek bir durumunun olmadığını doktorlarımız söyledi" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, Bassole'un yarın Fransa'ya geçmeyi planladığını ancak iki gün Türkiye'de misafir edeceklerini söyledi. Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın salı günü Cidde'de yapılacak toplantısına Bassole'un Türkiye üzerinden gideceğini, toplantıya birlikte katılacaklarını kaydetti.

Bakan Davutoğlu, kendi sağlık durumuyla ilgili olarak da Bassole'u baygınlık geçirdiği sırada tutmaya çalışırken kürsünün üzerlerine devrildiğini ve ayağında küçük bir incinme olduğunu belirtti.

Bassole'un sağlıyla ilgili önemli bir durumun ortaya çıkmadığını ifade eden Davutoğlu, Bassole'un uzun bir uçak yolculuğunda sonra Türkiye'ye geldiğini hatırlattı.

"4 saat müşahede altında tutulacak"

Bassole'un sağlık durumu hakkında bilgi veren hastanenin başhakemi Murat Akçay ise Bassole'un tetkiklerinin yapıldığını, kalp açısından bir sorun saptamadıklarını, kan şekerinde düşüklük görüldüğünü söyledi. Akçay, "Bu da aslında tabloyu açıklayabiliyor" dedi.

Bassole'un bacağında bir sıyrık tespit ettiklerini bildiren Akçay, "Hastamızı bir süre müşahede edeceğiz. Sonraki kan sonuçlarına göre tekrar değerlendirmelerimizi yapacağız. Çok önemli bir problem olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.

Akçay, Bassole'un yaklaşık 4 saat müşahede altında tutulacağını kaydetti.