Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Komuta kademesi değişiyor

Yüksek Askeru00ee Şu00fbra'nın (YAŞ) ilk gün toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. YAŞ üyeleri, sabah önce Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Ardından Genelkurmay Karargahı'na geçildi ve Şu00fbra başladı.
Komuta kademesi değişiyor
03 Ağustos 2013 00:00:00
Yüksek Askeru00ee Şu00fbra'nın (YAŞ) ilk gün toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. YAŞ üyeleri, sabah önce Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Ardından Genelkurmay Karargahı'na geçildi ve Şu00fbra başladı.

Çakmak Salonu'ndaki YAŞ toplantısına Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu katıldı. Böylece YAŞ'a ilk kez bir koramiral katılmış oldu. Başbakan, YAŞ üyelerine Resmi Konut'ta iftar yemeği verdi.

Üç gün sürecek Şu00fbrada TSK komuta kademesi şekillenecek. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, görevini iki yıl daha sürdürecek. Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in, iki yıllık görev sürelerini tamamladığı için emekli olmaları bekleniyor. Fakat Erten, orgenerallikte 4 yıllık görev süresini henüz tamamlamadı. Ya kendi isteğiyle emekli olacak ya da bir yıl görev süresi uzatılacak. Üçüncü formül ise Erten'in pasif bir göreve atanması. Yaş haddinden emekli olması için ise 1 senesi bulunuyor. Erten'in halefi olarak en güçlü aday ise Korgeneral Abidin Ünal. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koltuğuna, Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu'nun oramiral rütbesine terfi ederek oturması bekleniyor. Bilgel'in görev süresinin 1 yıl uzatılabileceği de konuşuluyor. Teamüllere göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı için en güçlü aday Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu. Bu göreve atanmasının ardından Kalyoncu'nun iki yıl sonra genelkurmay başkanı olması ve 2015-2017 arasında bu koltukta oturması bekleniyor. Fakat ismi Ergenekon davası ve Karargah Evleri soruşturmasında geçen Kalyoncu'ya hükümetin sıcak bakmadığı konuşuluyor. Jandarma Genel Komutanlığı için ise 1. Ordu Komutanı Yalçın Ataman'ın ismi ağır basıyor. Ataman'ın ismi de 28 Şubat soruşturmasında 'şüpheli' olarak geçiyor. Bu koltuk için alternatif isimlerin başında EDOK Komutanı Servet Yörük geliyor. Ergenekon tutuklusu Nusret Taşdeler ve Balyoz tutuklusu Bilgin Balanlı'nın, orgenerallikte 4 yıllarını doldurdukları için emekliye ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulmasının ardından, cumartesi günü kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Atama ve terfiler 30 Ağustos itibarıyla geçerli olacak.

Başbakan Yusuf İslam ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cambridge Cami Projesi heyetinde yer alan sanatçı Yusuf İslam'ı kabul etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cambridge Cami Projesi heyetinde yer alan sanatçı Yusuf İslam'ı kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ve gazetecilerin görüntü almasına izin verilen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede İslam'ın, Müslüman Akademisyenler Vakfı'nın girişimleriyle İngiltere'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Cambridge'de yapılması planlanan camiye ekonomik destek istediği öğrenildi. Cambridge Cami Projesi heyeti, cuma namazını Başbakanlık yerleşkesindeki mescitte kıldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme