Kolombiya'da Uluslararası Enerji Fuarı sona erdi
Ülkenin en büyük ikinci kenti Medellin'deki Plaza Mayor etkinlik alanında düzenlenen fuarda, Türk firmaları stantlarına yoğun ilgi gösterildi.
FISE'den yapılan açıklamada, fuara 300'ü aşkın ulusal ve uluslararası firmanın katıldığı ve beklenenin üzerinde ziyaretin gerçekleştiği bildirildi.
Türkiye'den ise 20'den fazla firmanın katıldığı organizasyonda, Türk yatırımcılar, AA muhabirine fuara ilişkin izlenimlerini ve beklentilerini anlattı.
Mutlusan Yönetim Kurulu Üyesi Gündüz Kaçmaz, ilk kez Kolombiya'da bir fuara katıldıklarını vurgulayarak, "Buradaki amacımız Kolombiya ve Latin Amerika piyasasında daha etkin yer almaktır. Şu ana kadar gayet olumlu geçti, bundan sonrası için de aynı şekilde güzel geçmesini temenni ediyoruz." ifadesini kullandı.
ADS Metal Fabrika Müdürü Serkan Dölek de üretimleriyle Latin Amerika pazarına katma değer katmak istediklerini belirterek, fuarda ciddi anlamda pazardaki global şirketlerin lokal olarak Kolombiya'daki firmalarına ulaştıklarını söyledi.
"İlerleyen yıllarda Latin Amerika pazarında daha etkin olmak istiyoruz"
Organizasyondan sonra firmalarla ilişkilerini daha da geliştirmek istediklerini dile getiren Dölek, "Dünya temiz enerji, karbon ayak izi azaltılması konusunda gerek Avrupa gerek ABD'de enerji sektöründe temiz enerji arayışlarına yöneldi. Bu noktada özel trafo ihtiyaçları doğdu. Örneğin Panama'da rüzgar enerji santralleri, Şili'de güneş enerji santralleri gibi temiz enerji pazarlarını görmekteyiz." dedi.
Dölek, fuarın "son derece" başarılı geçtiğini kaydederek, "Güzel bağlantılar yakaladık. Türkiye ve Latin Amerika için etkili bir fuar olduğunu düşünüyorum. Türkiye'den pazara yüzde 7 gibi ciddi bir katılım sağlandı." değerlendirmesinde bulundu.
Fuarın en güzel stantlarında Türk ürünleri sergilendi"
Türkiye'nin Bogota Ticaret Müşaviri Muhammet Hartavi ise FISE fuarının Latin Amerika bölgesinin en büyük iki fuarından biri olduğuna işaret ederek, "FISE fuarına, 15 tanesi ilk kez olmak üzere 24 firma ülkemizi temsil etti. Kolombiya ve Latin Amerika pazarındaki potansiyeli göz önünde bulundurursak fuarın en güzel stantlarında Türk ürünleri sergilendi." ifadesini kullandı.
Tantavi, 3 gün boyunca firmamlar arasında stratejik işbirliklerinin kurulduğunu anlatarak, "Önümüzdeki dönemde cari fazla veren elektrik ürünleri sektörümüzün rekabetçi olduğumuz bölgeye ihracatının ciddi miktarda erişebileceği tahmin edilmektedir." diye konuştu.
Güney Amerika'nın önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen etkinliğin 20 bine yakın kişi tarafından ziyaret edildiği kaydedildi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.