'Kök hücre tedavide çığır açacak'
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, kök hücre alanındaki gelişmelerin son derece hızlı olduğunu belirterek, "Bu konuda Türkiye de iyi bir yerde. Öyle görünüyor ki kök hücre konusunda yapılacak yeni buluşlar, var olan bir kısım hastalıkların tedavisinde inanılmaz ölçüde bir çığır açıcı bir çare gibi görünüyor." dedi.
Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBA'nın bütün bilim alanlarını kapsadığını ve şu anda 201 üyesinin olduğunu ifade etti.
Bilim akademileri gibi dünyada önemli, yeni ve öncelikli konularda ön açıcı, yol gösterici çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini anlatan Acar, bunların arasında kök hücre, kanser, gıda ve beslenme, çevre, bilim, eğitim gibi konularda çalışma gruplarının olduğunu, enerji grubunu da oluşturacaklarını belirtti.
Acar, sağlıkla ilgili kök hücre, kanser, gıda ve beslenme olmak üzere üç çalışma grubunun aktif olduğunu vurgulayarak, bunların hepsinin ulusal ve uluslararası alanda tüm paydaşları dahil ederek, bazı faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı.
Daha önce kanser ve gıda konusunda bazı çalıştaylar ve bilimsel toplantılar yaparak, bunların sonucunda hazırladıkları raporları ilgili makam ve kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Acar, "Dolayısıyla mevzuatta bize verilen görevler içerisinde önemli bir yer tutan bilim temelli danışmanlık fonksiyonumuzla çok önemli bir konu olan sağlık alanındaki görevimizi de bu şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
"Kök hücre alanında umut verici gelişmeler var"Acar, kök hücre alanındaki gelişmelerin son derece hızlı olduğunu belirterek, "Bu konuda Türkiye de iyi bir yerde. Öyle görünüyor ki kök hücre konusunda yapılacak yeni buluşlar, var olan bir kısım hastalıkların tedavisinde inanılmaz ölçüde bir çığır açıcı bir çare gibi görünüyor. İnşallah umudumuz, gayretimiz de o yöndedir." dedi.
TÜBA'nın önemli, öncelikli ve yeni konulara ağırlık verdiğini çünkü kaynaklarının sınırlı olduğunu ifade eden Acar, çalışma grupları oluşturup, faaliyetler gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Kök hücrenin, kanserin çalışma grupları arasında yer almasının bunun önemini ifade ettiğini belirten Acar, kök hücre alanında ciddi, ümit verici gelişmeler olduğuna dikkati çekti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.