Dolar (USD)
34.96
Euro (EUR)
36.75
Gram Altın
2981.90
BIST 100
9997.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Koçluk, Yapay Zeka ile Gerçek Anlamını Buldu

Günümüzde yapay zeka, sorularımıza doğrudan yanıtlar sunarak hayatlarımızı kolaylaştırıyor.
​Koçluk, Yapay Zeka ile Gerçek Anlamını Buldu
16 Aralık 2024 18:26:10
Günümüzde yapay zeka, sorularımıza doğrudan yanıtlar sunarak hayatlarımızı kolaylaştırıyor.

Günümüzde yapay zeka, sorularımıza doğrudan yanıtlar sunarak hayatlarımızı kolaylaştırıyor. Ancak bu kolaylık, beraberinde önemli bir soruyu getiriyor: Teknolojiye güvenerek sorgulama yeteneğimizi, kendi hayatlarımızın kontrolünü ve harekete geçme alışkanlığımızı kaybediyor muyuz? İşte tam da bu noktada, teknoloji ile bireysel farkındalık arasında denge kurmayı hedefleyen bir girişim dikkat çekiyor: SelfSmith.

SelfSmith: Kendi Yolunu Bulmanın Anahtarı

Koçluk denince birçok insanın aklına, kendisine ne yapması gerektiğini söyleyen ya da bir yapılacaklar listesi sunan bir rehberlik türü geliyor. Ancak bu, literatürdeki koçluk tanımından oldukça farklı bir anlayışı temsil ediyor. Amerika merkezli girişim SelfSmith’in misyonu da buradan hareketle gelişmiş. Öztürkmen ve ekibi, gerçek hayatta, farklı ekoller olsa da standart koçluk literatürü ve farklı alanlardaki koçların uyguladığı metodolojiler ile eğittikleri yapay zeka modelini, 7/24 ulaşılabilir şekilde bir mobil app olarak sunmuşlar. Amerika Birleşik Devletleri’nde kurduğu start up’ı ile Web3 ve yapay zeka odaklı ürünler geliştiren başarılı girişimci Nazlı Derya Öztürkmen, kurucusu olduğu SelfSmith ile kişisel gelişim dünyasına yenilikçi bir bakış açısı getiriyor. Yapay zeka tabanlı ve koçluk metodolojilerini literatürüne göre uygulayan tek koçluk uygulaması olan SelfSmith’de yaşam koçu, kariyer koçu, ilişki koçu, spiritüel koç, mindfulness koçu ve wellness koçu bulunuyor. Mobil uygulamadaki yapay zeka koçlar kullanıcılarına ne yapmaları gerektiğini söylemek yerine, güçlü sorular sorarak onların düşünmesini, farkındalık kazanmasını ve kendi yollarını belirlemesini teşvik ediyor.

Kurumsal Başarıdan Girişimciliğe Uzanan Bir Hikâye

10 yılı aşkın kurumsal kariyerden girişimciliğe geçişin elbette kolay bir süreç olmadığını belirten Öztürkmen, bu yolculukta karşılaştığı zorlukları da açıkça paylaşıyor. “Girişimcilik, kurumsal dünyadaki hiyerarşik yapıdan çok farklı. Kendi kararlarınızı almalı ve onların sorumluluğunu taşımalısınız. Bu, hem özgürleştirici hem de zorlu bir süreç. Öte yandan kendimi bulduğum ve gerçekleştirdiğim bir alan. ” Öztürkmen, özellikle global bir girişim kurmanın getirdiği ek zorluklara da dikkat çekiyor. “Kendi sınırlarımı aşmayı öğrendim. Farklı pazarlarda nasıl başarılı olunacağını keşfetmek, girişimcilik serüvenimin en değerli derslerinden biri.” Öztürkmen’in girişimcilik yolculuğu, yapay zeka alanında doktoralı bir akademisyen olan ortağıyla geliştirdikleri SelfSmith ile sınırlı değil. SelfSmith mobil uygulamasını da çatısı altında geliştirdikleri SYSOF-3 isimli start up’ta Web3 alanına da odaklanan diğer projeleriyle de dikkat çeken başarılı girişimci, ABD’de yaşayan Alfa ve Z kuşağı bireylerin fianansal farkındalıklarını Web3 ile derinleştirmeyi hedefliyor. Öztürkmen, bu projeleriyle de bir girişim akademisi ve bir hızlandırma programına kabul almış. Nazlı Derya Öztürkmen’in adını, Web3 alanındaki profesyonel deneyimleri ve Allianz, AXA ve BtcTurk gibi önemli şirketlerde elde ettiği başarılı iş geçmişi sayesinde global girişimcilerin aradığı bir danışman olarak, uzman olarak davet aldığı bootcamp ve panellerden de duymaya devam ediyoruz.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin