Kıta ayaklandı! ''Kaşıkçı'' üzerinden ''Yemen'' çıkışı
Gazeteci Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldüğünün Riyad tarafından kabul edilmesinin ardından bu ülkeye karşı silah ambargosu tartışmaları devam ediyor. Bir Alman gazetesine konuşan AB Dönem Başkanı Avusturya’nın Dışişleri Bakanı Karin Kneissl"Başbakan Merkel’in silah ihracatının durdurulması önerisi doğru bir mesaj olabilir" dedi. Bakan Kneissl Avusturya’nın 2015’te Suudi Arabistan’a silah ihracatını durduğunu hatırlattı.
Fransa ve İngiltere Riyad’ın ana silah tedarikçilerinin başında geliyor. Fransa Cumhurbaşkanı göreve geldiğinde bu yana protestoları görmezden gelerek Suudi Arabistan’a silah satışını sürdürüyor.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada olayın aydınlatılmadan Suudi Arabistan'a silah ihracatı yapılmayacağını söyledi.
Merkel, konuyla ilgili olarak ''İstanbul'daki Suudi Konsolosluğunda yaşananlara bakın ne kadar da canavarca. Şunu vurgulayarak söylemek istiyorum; bu olay aydınlatılmalıdır ve bu olay aydınlatılmadığı müddetçe Suudi Arabistan'a silah ihracatı yapılmayacak'' ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan, Almanya'nın yıl başından bu yana en çok silah sattığı ikinci ülke konumunda.
Avrupa milletvekilleri Avrupa Birliği ülkelerinin yaptırım uygulamaya hazır olması gerektiğini vurgulayarak Suudi Arabistan'a Avrupa Birliği çapında silah ambargosu çağrısı yaptı.
AVRUPA'YA ÇAĞRI
Kneissl Yemen’de süren savaş ve Katar-Suudi Arabistan ilişkileri konusunda AB’nin ortak bir tutum belirlemesi gerektiğini kaydetti. Avusturyalı Bakan "Eğer tüm AB olarak Suudi Arabistan’a silah ihracatını durdurursak bu, çatışmaların sona ermesine yardım edebilir" diye konuştu.
Yemen’de 2015’ten beri süreden savaşta 10 binden fazla insan hayatını kaybederken 2 milyondan fazla kişi de yerlerinden oldu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.