Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kış kapıda, vatandaş mağdur

Ankara Dikmen Akpınar Mahallesinde heyelan tehlikesine rağmen CHP'li Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tek bir adım atmadı. Çevre Bakanlığı ise sessizu2026 Kışın yaklaşması ile birlikte mahalle sakinlerinin mağduriyeti iki kat arttı.
Kış kapıda, vatandaş mağdur
01 Kasım 2013 12:15:00
Ankara Dikmen Akpınar Mahallesinde heyelan tehlikesine rağmen CHP'li Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tek bir adım atmadı. Çevre Bakanlığı ise sessizu2026 Kışın yaklaşması ile birlikte mahalle sakinlerinin mağduriyeti iki kat arttı.
Mahalle sakinlerine net bir çözüm sunan da yok. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2012 Mayıs ayı olağan toplantısında 15 gün içerisinde 'Çözüm Üretilecek' sözünün üzerinden 17 ay geçmesine rağmen bir adım atılmadı.
ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA-
Meydana gelen heyelan tehlikesi ve tahliyelerle bir dönem gündemden düşmeyen Akpınar Mahallesi'nde onca çağrıya rağmen halen bir çözüm üretilmedi.
Riskli bölge olarak ilan edilen mahallenin sakinleri mağdur oldu. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte sakinleri zor günler bekliyor. Onca uyarıya rağmen ne Ankara Büyükşehir Belediyesi ne de Çankaya Belediyesi herhangi bir adım atmıyor. Çevre Bakanlığı ise sessizliğini koruyor. Mahalle sakinleri sorunlarına çözüm üretecek bir muhatap da bulamıyor.
Geçen yıl yaşanan heyelan tehlikesi ve ardından gelen bina tahliyeleri, Akpınar Mahallesi sakinlerine zor günler yaşatmıştı. Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasında tartışma yaşanmasına da sebep olan mahalle için umutlar tükeniyor. Mahallede kalanlar ise ne yapacaklarını bilmiyor.
Sözünüzde durmadınız
Bütün çağrılara rağmen mahalle sakinlerinin sesine kulak verilmedi. Son olarak sakinler "Sn. Gökçek-Sn. Tanık. Yapacağız diye Meclis kararları aldınız. Sözünüzde durmadınız" şeklinde bir pankart astı. Pankart belediye zabıtaları tarafından kaldırıldı. Büyükşehir ve Çankaya arasında birbirini suçlar şeklinde yapılan laf düellosunun arasında mağdur edilen yine vatandaş oldu.
Şaşkın Belediyecilik
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Melih Gökçek ile yaptıkları telefon görüşmesinde, Gökçek'in, kendilerine Çankaya Belediyesi'nin bir arsasına veya uygun bir yerine plan teklifinde bulunmaları durumunda, emsal vererek oradaki yapılaşmayla Akpınar heyelan bölgesindeki apartman sakinlerinin hak kayıplarını önleyecek bir sürecin başlatılabileceğini söylediğini belirtmişti. Son günlerde ise Tanık sadece Büyükşehir Belediyesini suçluyor. Üstelik heyelanlı bölgeyi imara açan kendi belediyesine olmasına rağmenu2026
15 gün denildi 17 ay oldu
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2012 Mayıs ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Melih Gökçek, konunun aciliyeti nedeniyle öncelikli olarak, Çankaya Belediyesi'ni Akpınar Mahallesi Heyelan Bölgesi'nde yaşanan sorunu çözüm bulması için uyarmıştı. Belediye meclisi üyelerine seslenen Gökçek, Çankaya Belediyesi'ne daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sorunun çözümü yönünde çıkan karara uymaya, ya da mağdurlarla anlaşarak 15 gün içerisinde sorunu çözmeye çağırmıştı. Aradan 15 değil 17 ay geçmesine karşın bir çözüm üretilmedi. Büyükşehir Belediyesi de 'B' planını açıklamadı, olan vatandaşa oldu.