Kırmızı lahananın faydaları nelerdir?
C vitamini bakımından oldukça zengin olan kırmızı lahananın bir çok faydası var. Yüzyıllar önce hekimler tarafından çokça kullanılan kırmızı lahananın faydalarını sizler için araştırdık. Kırmızı lahananın bilinmeyen bir çok faydasını öğrenmek için yazımıza bakabilirsiniz. İşte detaylar...
Mor olarak da bilinen bu lahana çeşidinin insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanların yaptığı çalışmalar sonucunda faydaları ortaya çıkan kırmızı lahananın bilinmeyenlerini sizler için araştırdık. İşte kırmızı lahananın bilinmeyen faydaları...
Yöreden yöreye adı değişen kırmızı lahananın bağışıklık sistemine birçok faydası olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır.
Eski zamanlarda da lokman hekimler tarafından oldukça sık kullanılan kırmızı lahana C vitamini ve sülfür mineralleri bakımından en zengin besindir.
İŞTE KIRMIZI LAHANANIN BİLİNMEYEN FAYDALARI
- İçerdiği K vitamini sayesinde beyin fonksiyonlarını daha iyi çalıştırdığından konsantre eksikliği gibi rahatsızlıkların riskini azaltır. Aynı zamanda antosiyanin maddesi de sinir sisteminin hasara uğramış bölümlerini de onarır.
- Düşük kaloriye sahip olduğundan diyet listelerinde ilk sıralarda yerini alırken yüksek lif sayesinde de sindirimi kolaylaştırır ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olur.
- Yapılan araştırmalarda antioksidan yüzeyi yüksek olduğundan uzun süre ve düzenli tüketen kişilerin mide, akciğer, deri ve kalınbağırsak kanserine yakalanma oranlarının düşük olduğu ortaya çıkarılmıştır. Aynı zamanda lahana tohumları bağırsaklardaki kurtları düşürmeyi sağlar.
- Dama duvarının sertleşmesini önleyerek kalp ve damar hastalıklarından korur.
- Kış aylarında artan üst solumun hastalıkları ile ortaya çıkan ve boğaz burun tıkanıklığına neden olan balgamı sökmede etkili besinlerden biridir.
- Sülfür içeriği sayesinde cildin dermis tabakasındaki yenileme hücrelerini güçlendirir. Böylece akne ve sivilce oluşumunu önler.
- Lahana suyunun mide ülseri tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılır.
- Kırmızı lahana yaprakları bitkisel tedavide baş ağrısı sırasında kompres olarak kullanılır.
KIRMIZI LAHANA HAKKINA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
Kırmızı lahana vücuttaki iyot emilimini azaltarak tiroidlere zarar verebilir. Bu yüzden tiroidleri iyi çalışmayan ya da vücudunda az miktarda tuz bulunana kişilerin tüketmemesi gerekir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.