Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kırmızı bültenle aranan zanlı teknede yakalandı

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Rus uyruklu zanlı, Antalya'da tekneye düzenlenen operasyonla yakalandı.
Kırmızı bültenle aranan zanlı teknede yakalandı
15 Temmuz 2024 11:49:36
Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Rus uyruklu zanlı, Antalya'da tekneye düzenlenen operasyonla yakalandı.

Haber: Yunus Akseki

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ekipleri, Rusya'da rüşvet suçuyla kırmızı bültenle aranan ve acil yakalama kararı bulunan A.P'nin (58) Türkiye'den deniz yoluyla kaçacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine İstihbarat Şube Müdürlüğü ve yüzer unsurlarıyla birlikte, Antalya MİT Bölge Daire Başkanlığı'nın da destek verdiği operasyon düzenlendi.

Yelkenli tekneye operasyon düzenlendi

Antalya açıklarında bulunan Ukrayna bayraklı yelkenli tekneye yapılan operasyonda, Interpol'ün aradığı A.P. ile birlikte oğlu E.P, Azerbaycan uyruklu V.D. ve Ukrayna uyruklu I.C. yakalandı. Operasyon sırasında yapılan aramada ise 7 bin avro, 5 bin dolar, 200 Tayland bahtı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, Rusya kimliği, pasaport, 4 cep telefonu, bir dizüstü bilgisayar ve tablet ele geçirildi.

A.P. gözaltına alınırken, oğlu E.P'nin Türkiye'deki ikamet izin süresinin dolması nedeniyle Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi. Diğer iki şüpheli ise salıverildi.

Ayrıca, A.P'nin 2021 yılında Türk vatandaşlığına geçtiği ancak 2023 yılında Rusya adli makamları tarafından yakalama kararı bulunduğu için Türk vatandaşlığından çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme