Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.06
Gram Altın
2976.27
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kırmızı besinler hangi hastalık ile savaşıyor ?

Her 8 kadından birinde görülebilen meme kanseri riskini azaltmada kırmızı besinlerin tüketimi önemli rol oynuyor.
Kırmızı besinler hangi hastalık ile savaşıyor ?
29 Eylül 2016 11:47:00
Her 8 kadından birinde görülebilen meme kanseri riskini azaltmada kırmızı besinlerin tüketimi önemli rol oynuyor.

Meme kanseri riskini azaltmanın yolu sağlıklı besinleri tüketmekten geçiyor. Özelikle kırmızı besinlerin hücreleri yenileyici ve tedavi edici özelliği meme kanseriyle savaşta oldukça ön plana çıkıyor.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı öncesinde Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, kanserden koruyucu beslenme planı hakkında önemli bilgiler verdi.

Salatanızda mutlaka kırmızı lahana olsunGün içerisinde en azından bir öğünde salata şeklinde bile tüketilmesi gereken kırmızı lahana, antioksidan etkisiyle cildi ve hücreleri gençleştirir. C vitamini ve folik asit içeriği oldukça yüksektir. Folik asit, meme kanserinden korunmada oldukça etkilidir.

turp

Turp bağışıklık sistemini geliştirirSofraların vazgeçilmezi turp, mümkünse yine her gün salatalarda tüketilmesi gereken bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Kansere karşı koruyucu bir besin olan turp, çok güçlü bir antioksidandır. Yüksek folik asit ve C vitamini içeriği sayesinde vücut direncinin düşmesini engeller ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

En güçlü antioksidan kırmızı biberAntioksidanların içinde en güçlüsü diyebileceğimiz kırmızı biber, her gün en az bir öğünde tüketilmesi gereken bir besindir. Salatada veya tek başına çiğ olarak tüketilmesi daha etkili olan kırmızı biberin kanser önleyici etkisi yüksektir. Aynı zamanda lif açısından da zengin olan kırmızı biber, hücrelerin yenilenmesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcıdır.

domates

Çiğ domates daha etkiliYine her gün tüketilmesi tavsiye edilen besinlerden biri olan domates, çiğ olarak tüketildiği takdirde yüksek dozda antioksidan etkisi gösterebilir. Yüksek antioksidan etkili domates, likopen içeriği sayesinde kanseri önleme ve kanserden korunma tedavilerinde baş sıralarda yer alır. İçerdiği bileşenlerle hücreleri ve dokuları yeniler ve kanser hücresinin büyüme ve yayılmasını önlemede yardımcı olur.

Ahududu-böğürtlen ikilisiİçerdiği magnezyum, demir, fosfat ve limon asidi sayesinde meme kanseri vakalarında başlıca rol oynayan ahududunun; özellikle çay veya komposto olarak tüketilmesi antioksidan etkisini artırır. Günde 1 avuç kadar tüketilmesi meme kanserine karşı koruyucu özelliktedir. Yine günde 1 avuç kadar tüketilebilen böğürtlen de antioksidan ve magnezyum açısından zengin bir besindir. Meme kanseri vakalarında hastalık seyrinin yavaşlaması ya da iyileşmenin hızlanması için tüketilebilecek etkili besinlerin başında gelir. Böğürtlen, kanı temizler ve ağrıların giderilmesinde yardımcı olur.

kırmızı üzüm suyu

1 bardak kırmızı üzüm suyu hücreleri yenilerÖzellikle suyu ve kompostosu tüketilirse, yüksek antioksidan ve kanserden önleyici etkisi olan kırmızı üzüm, içerdiği bileşenler ve vitaminler sayesinde kanser sırasında düşen bağışıklık sisteminin toparlanmasına da yardımcı olur. Günde 1 bardak tüketilen üzüm suyu hastalıklardan korur, cildi düzenler ve hücreleri yeniler.

Yaban mersini beslenme planında yer almalıYaban mersini, içeriğinde yer alan pterostilben, ellagic asit sayesinde kansere karşı koruyucu etki gösterir. C vitamini yönünden zengin olan yaban mersininin kansere karşı koruyucu etkisinden faydalanabilmek için günde 1 avuç kadar tüketilmesi gerekir.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme