Dolar (USD)
34.13
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2885.78
BIST 100
9886.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kirli oyun bozuldu

Dünya'nın takdir ettiği Süleyman Şah operasyonuna muhalefetin tavrını gazeteciler ülkeyi itibarsızlaştırmaya yönelik söylemlerle iktidarı yıpratmak için çabaladıklarını belirtti.
Kirli oyun bozuldu
25 Şubat 2015 01:00:00
Dünya'nın takdir ettiği Süleyman Şah operasyonuna muhalefetin tavrını gazeteciler ülkeyi itibarsızlaştırmaya yönelik söylemlerle iktidarı yıpratmak için çabaladıklarını belirtti.

EZGİ ÇELİKANKARA

Süleyman Şah türbesine başarılı bir operasyon düzenlenerek kutsal emanetler güvence altına alındı. Operasyona muhalefet kanadından ise sert tepkiler gecikmedi. Süleyman Şah Türbesi operasyonunu, muhalefetin tepkilerini gazeteciler Milat'a değerlendirdi.

"Devletimizin ve milletimizin onuru ve hissiyatı düşünülmüştür"

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Süleyman Şah operasyonunu iyi planlanmış, dış politik hedefe hizmet eden, başarıyla uygulanmış, stratejik boyutu ve aynı zamanda iç politik ve psikolojik etkisi olan bir askeri operasyon olarak değerlendirdiğini belirtti. Türkiye'nin sınır ötesinde terörle mücadelede ki vereceği kararlar da daha serbest kalmasına imkan veren bir operasyon olduğunu kaydeden Tanrıverdi, Türkiye'nin inisiyatifini daha rahat kullanabileceği bir duruma geldiğini söyledi. Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu mevki ile terör örgütleri için çok uygun hedef olabilecek, zarar verilebilecek yerlerden birisi olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, bunun güvenlik meselesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Operasyonun başarısızlık tarafı olmadığına dikkat çeken Tanrıverdi, iç politikaya dönük iktidarı yıpratmak için yapılanların yanlış olduğunu belirterek devletimizin ve milletimizin onurunu hissiyatını iyi düşünen onu yıpratmayacak tarzda bir operasyon olarak görmek gerektiğini vurguladı.

"Ülkeyi itibarsızlaştırmaya yönelik çabalarını anlamıyorum"

Gazeteci-yazar Orhan Miroğlu, Türkiyeli olup da Süleyman Şah operasyonuna karşı çıkanların yalanlar üzerine algı operasyonları oluşturarak ülkeyi itibarsızlaştırmaya yönelik çabalarının kabul edilemeyecek bir tutum olduğunu söyledi. Türkiye'nin yasa dışı bir iş ve sınır ihlali yapmadığını vurgulayan Miroğlu, operasyonun bir saldırıyla karşı karşıya kalınmadan gerçekleştirilmiş olmasını büyük bir askeri başarı olarak nitelendirilmesi gerektiğini kaydetti. Askerler ve siyasilerin ülkenin temel meselelerinde ortak ve milli kararlar almasının özlem duyulan bir tablo olduğunu belirten Miroğlu, başarılı bir şekilde Süleyman Şah Türbesi'nin güvenirliliğinin sağlanarak Suriye'deki iç çatışmanın parçası olma tehlikesinin önleminin alınmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

"Oyunları ellerinde patladı"

AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, operasyonu Türkiye'nin yurtdışında bulunan büyükelçiliğinin yer değiştirmesi gibi bakmak gerektiğini belirterek bunun Türkiye'nin itibarını sarsan bir konu olmadığını değerlendirdi. Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya dizayn vermek isteyenlerin taşeronluğuna Türkiye'nin pas vermeyerek oyunlarını boşa çıkarmış olmasının gerginliklerin sebebi olduğunu dile getiren Bağlı, Türkiye'nin aleyhine oluşturulmuş olan bir tezgaha Türkiye'nin karşı durduğunu belirtti. Bağlı, "Avrupa'da ki kimi lobiler IŞİD üzerinden bölgeyi dizayn etmek istiyorlar. Tek başına IŞİD'in yetmediği yerde başka ülkeleri de işin içine katmak suretiyle bu taşeronluklarını dişlendiriyorlar. Mesela Ürdün'ün işin içine katılması böyle bir operasyondur. Çok kısa sürede değişik yerlerde var olan siyasi yapılanmaları bitirebilen Batı'nın bir avuç IŞİD'i bitirememiş olması anlamlıdır. Bu da derin bir operasyon olduğunu bize gösteriyor. Türkiye, Batının aynı zamanda bir takım çıkar çevrelerinin lobisi olan taşeronluğa gelmemiştir. Onun için hükümetin aleyhinde bu kadar çok propaganda yapıyorlar. Bir nevi oyunları ellerinde patladı. Oyunları bozulduğu için de başarısızlıktan bahsediliyor" dedi.

"Muhalefetin tepkileri samimiyetsiz"

Savcı Sayan, muhalefetin tamamen algı operasyonu peşinde olduğunu belirterek tepkisini şu sözlerle sürdürdü: "Gerçekçi konuşmuyorlar. CHP tezkere 'ye müsaade etmedi. Tezkereye müsaade etmeyen CHP, diyor ki sen neden gidip orada savaşmadın. CHP'ye kalsa bugün Süleyman Şah Türbesi'ni de kurtaramayacaklardı. Çünkü asker gönderilemezdi. MHP iktidardayken Apo'yu asmadı inerken meydanlara ip attı. Bunun gibi bir durum yaptıkları. Muhalefetin ki tamamen samimiyetsiz bir tutumdur. Hem Osmanlı'ya karşı çıkacaksın hem Osmanlı toprağı Olan Süleyman Şah türbesini niye almadın diye caka satacaksın. Bütün bunları biliyoruz. Halk bunlara gereken dersi verecek " dedi. Başarısızlık olarak niteleyenlere rağmen hükümetin gerekeni yaptığını ve bu şekilde kutsal emanetlerin IŞİD'in eline geçmediğini belirten Sayan, operasyon ile her şeyin dışarıya sızdırılmayacağını anlamış olduğumuzu söyledi.