Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2443.81
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kirli ilişkiler ağı - Siyaset - Mafya

Kirli ilişkiler ağı - Siyaset - Mafya
11 Ağustos 2022 19:44:03

Canlı yayında yaşanan dayak skandalı, Türkiye'yi şoka uğrattı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, cumartesi akşam TV100'deki Gündeme Dair programına katıldı. Bu sırada, gazeteci Latif Şimşek'le tartıştı! Stüdyoda bir anda gerilim tırmandı! DP'li vekil Enginyurt, Şimşek'in üzerine yürüdü, saldırmaya çalıştı. Koruması olduğu iddia edilen E.T. de Şimşek'i yumrukladı. Gazetecinin şikayeti üzerine ikili hakkında soruşturma başlatıldı. Kasten adam öldürme, tehdit ve yaralama olmak üzere 11 ayrı suçtan sabıkası olduğu belirlenen E.T., tutuklandı. İfadesinde, Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddialarını yalanladı. Emlakçı olduğunu belirten E.T., "Cemal Beyin danışmanının arkadaşıyım. Birlikte kanala gittik. Latif Bey'i sakinleştirmek istedim. Bana 'Sen kimsin lan' deyince öfkeme yenildim. Bir anlık sinirle oldu. Pişmanım" açıklaması yaptı. Herkes, Enginyurt'un partiden ihracını beklerken Demokrat Parti kanadından kınama açıklaması bile yapılmadı.

Peki Cemal Enginyurt’un yanında koruması olan bu şahıs kim?

Cemal Enginyurt’un şimdiye kadar Türk siyasetinde sadece şiddetle anılması tesadüf mü?

E.T.'nin yapılan sorgulamasında; kasten öldürme, tehdit , kasten yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve çok sayıda suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

Cemal Enginyurt’un koruması olarak uzun zamandır yanında olan E.T.'nin taşıdığı ruhsatsız silahıyla birçok kez Meclis’e girdiği iddia edildi.

ŞAHİN ÇETESİ BAĞLANTISI

MHP’den kovulan ve kendini bir anda Demokrat Parti’ye atan, burada genel başkan yardımcılığına terfi eden kanal kanal koşup hükümeti kötüleyen ve “Demokrat” naraları atan Cemal Enginyurt yanına aldığı korumasının kirli ilişkiler ağı gün yüzüne çıktı.

Gazeteci Latif Şimşek’i canlı yayında Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte darp eden E.T., kamuoyunda Sedat Şahin’in liderliğini yaptığı “Şahin Çetesi” olarak bilinen suç örgütünün bir üyesi çıktı. E.T.'nin, üç kez ağırlaştırılmış müebbet alan çete lideri Sedat Şahin’in çok yakını olduğu fotoğraflar ortaya çıktı.

Bu fotoğrafların ortaya çıkmasıyla siyaset, mafya ve kirli ilişkiler ağı da ortaya dökülmüş oldu. Türkiye’de birçok suça karışmış bir çetenin mensubu Demokrat Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı olan Cemal Enginyurt ile birlikte hareket etmesi gözleri bu partiye çevirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gazeteci Latif Şimşek’in canlı yayında darp edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Latif Şimşek’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletip, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli de bu menfur saldırıyı kınayarak, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Gazeteci Latif Şimşek’in darp edilmesinden sonra CHP, İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partisi ve masanın gizli ortağı HDP’den ses çıkmadı. Latif Şimşek’in hükümeti ve politikalarını savunmasından dolayı 6’lı masadan hiçbir ses çıkmadı.

Sürekli demokrasiyi, insan haklarını ve eşit yurttaşlık naraları atanların kendi fikrinden olmayanlara karşı nasıl tutum takındıkları ezelden beri bilinen bir gerçektir. Her olayda da bu bir kez daha kanıtlanmıştır.

VEKİL Mİ MAFYA MI?

Demokrat Partili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında canlı yayında yaşanan tartışma sonrası Enginyurt'un koruması E.T., Şimşek'i darp etmiş ve tutuklanmıştı. Skandal sonrası E.T.'nin mafya bağlantıları ortaya çıkarken Enginyurt'un 22 yıl önceki sabıkası akıllara geldi. Enginyurt ile Yozgat milletvekili Ahmet Erol Ersoy, Sadi Somuncuoğlu'nun aracının önünü kesmiş, yaşanan arbedede Somuncuoğlu'nun koruması yumruklanmıştı.

Sabıkası kabarık olan Enginyurt'un daha önce de yine devlet bakanı Tunca Toskay'ı makamını silahla bastığı da 27 Aralık 1999 tarihli gazete küpürlerinde yer alıyor.

Daha sonra adliyeye intikal eden saldırı tarihe 'töre davası' olarak geçmişti. Somuncuoğlu, Cemal Enginyurt'un kendisine önce "Abi aday ol desteklemezsem şerefsizim" dediğini, aday olduktan sonra ise saldırdığını açıklamıştı.

Cemal Enginyurt ise Somuncuoğlu'nun ifadesini yalanlamış ve Somuncuoğlu'na parti kararına saygı duymadığı için tepki gösterdiğini söylemişti. Cemal Enginyurt daha sonra 'töre dayağı' davasında 20 ay hapis cezasına çarptırılmış ve 2009 yılında bir süre cezaevinde yatmıştı.

DEMOKRAT PARTİ ÜZERİNDEN SİYASETİ DİZAYN MI EDECEKLER?

Daha önce birçok örneğini gördüğümüz siyasete dışarıdan müdahale edilmesi yeniden mi hortladı? Şahin Çetesi olarak bilinen suç örgütünün elamanın Demokrat Parti’nin Genel Başkan Yardımcısının yanında koruma olarak bulunması siyasetle, demokrasiyle nasıl bağdaşır? Demokrat Parti’de bir anda sözcü, hatta Genel Başkan Gültekin Uysal’ın da önünde bir kişi olarak arz-ı endam eden Cemal Enginyurt sonrasında Genel Başkanlık koltuğuna mı oturacaktı? Eğer Latif Şimşek bir mafya üyesi - katil tarafından Cemal Enginyurt ile birlikte darp edilmeseydi Cemal Enginyurt Demokrat Parti Genel Başkanlığına mı geçecekti? Daha önce Ankara kulislerinde Cemal Enginyurt’un bilerek Demokrat Parti’yi seçtiği ve bunun için öncesinde bir hazırlık yaptığı konuşulmuştu.