Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
35.17
Gram Altın
2467.74
BIST 100
10872.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kirli eller 100 yıl sonra yine aynı oyunla sahnedeler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, bölgede terör tehditlerine karşı Esad yönetimiyle diyalog kapılarını yeniden aralarken kirli eller yeni oyunlarını Kayseri'de ve Suriye'de yeniden sahneye soktu.
Kirli eller 100 yıl sonra yine aynı oyunla sahnedeler!
02 Temmuz 2024 16:00:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, bölgede terör tehditlerine karşı Esad yönetimiyle diyalog kapılarını yeniden aralarken kirli eller yeni oyunlarını Kayseri'de ve Suriye'de yeniden sahneye soktu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan Putin ve Biden görüşmeleri öncesi Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bölgedeki istikrarı sağlama hedefleri doğrultusunda kararlı duruşunu devam ettiriyor. Türkiye'nin bölgedeki politika ve stratejileri, terör tehdidinin önlenmesi ve yerel istikrarın sağlanması için kritik bir öneme sahip olurken, bu doğrultuda uzun süredir ilişkilerin askıda olduğu Esad yönetimi ile yeniden iletişim kanalları açıldı.

Özellikle iç kamuoyunun da desteğini alan Türkiye, bölgedeki barış sürecine katkı sağlamak amacıyla dış politikada etkin ve caydırıcı adımlar atarken, 100 yıl önce sahnelenen kirli İngiliz oyunu yeniden sahneye sokulmaya çalışılıyor. Türkiye’yi hassas olduğu Suriyeli göçmenler üzerinden vurmak isteyen etki ajanları yeni oyunlarını Kayseri’deki çirkin hadise üzerinden sahnelerken, aynı oyunu bu sefer Türk askerinin koruması altındaki Suriye’deki şehirlerde de sahneye soktu.

Provokasyon ile yeni kaos peşindeler

Sosyal medyada yayılan kaynağı belirsiz kışkırtıcı görüntüler ile toplumun sinir uçları ile oynayan kirli eller, Türkiye’nin uzun süredir elde ettiği kazanımların boşa gitmesi için halk ile devleti karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Bu süreçte, Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin ülkeyi terk etmeleri yönünde kamuoyu oluşturmaya çalışan kirli eller aynı zamanda Suriye'de barışın yeniden sağlanması için bölgede görev yapmış Türk askerlerinin geri dönmesi için kamuoyunu kışkırtmaya çalışıyor.

Milliyetçi söylemler ile PKK'nın ekmeğine yağ sürdüler

Özellikle milliyetçi söylemler üzerinden halkın hassas olduğu konuları kaşıyan kirli eller, Türkiye’nin Suriye’den çekilmesi için yoğun mücadele veren başta ABD ve PKK/YPG terör örgütü gibi unsurların ekmeğine yağ sürme peşinde koşuyor. Türk askeri çekilirse sıradaki hedef Diyarbakır. Türkiye’nin bağımsız bütünlüğü için yoğun mücadele eden Türkiye, sözde kurulmak isteyen Teröristan’ın önündeki en büyük engel olarak hareket ederken içine çekilmek istendiği kısır çekişmelerle yakından hissettiği bölünme tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmak isteniyor. Suriye’de olası bir terör devletinin kurulması durumunda sıradaki hedef Türkiye’nin içindeki şehirler olacak. Uzakta olan bölünme tehlikesi bizzat içimize girecek.