Dolar (USD)
33.99
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.67
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kırım Köprüsü saldırıya uğradı

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, bildirdiğine göre, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da bulunan Kırım Köprüsü, Ukrayna tarafından saldırıya uğradı.
Kırım Köprüsü saldırıya uğradı
17 Temmuz 2023 13:53:09
Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, bildirdiğine göre, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da bulunan Kırım Köprüsü, Ukrayna tarafından saldırıya uğradı.

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırının gece gerçekleştiğini belirtti.

Konstantinov, saldırının arkasında Kiev'deki terörist rejimin olduğunu ifade etti ve köprüdeki otomobil geçidini kullanan sivillerin bulunduğunu, ancak demir yolu hattının hasar görmediğini kaydetti.

Rusya'nın Krasnodar Bölgesi Sağlık Bakanlığı'na göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti ve 1 çocuk yaralandı. Rus basınındaki haberlerde, saldırı sonucunda otomobil yolunun zarar gördüğü, ancak köprünün ayaklarında bir sorun olmadığı belirtildi.

Bazı Kırım kaynaklı sosyal medya hesaplarında da saldırının yol açtığı hasarın görüntüleri paylaşıldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırıya ilişkin rapor aldığını ve olay yerinin durumuyla ilgili yetkililerle çevrim içi bir toplantı yapacağını duyurdu. Putin, Kırım'a giden araçlara ve vatandaşlara yardım edilmesini ve köprünün tamir edilmesini istedi.

Peskov, Rusya'nın, Ukrayna tarafından yapılan terör saldırılarına karşı koymak için ilgili tüm kurumlarla çalıştığını vurgulayarak, saldırının arkasındaki sorumluların kim olduğunu bildiklerini belirtti. Ancak, saldırıya nasıl bir yanıt verileceği hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

kirim_dee511b44f129357a0241c8eca64589a.jpg

'Putin rejimi zayıfladı'

Ukrayna Güvenlik Servisi Sözcüsü Artem Dehtyarenko ise saldırıyı değerlendirerek, Ukrayna Güvenlik Servisinin zaferlerinden sonra saldırının organizasyonuyla ilgili detayları açıklayacağını söyledi. Dehtyarenko, saldırının Kırım Köprüsü'nü askeri malzeme taşıma koridorlarından biri yapan Putin rejiminin zayıflığını gösterdiğini ifade etti.

Kırım Köprüsü daha önce de Kasım 2022'de yaşanan bir patlama sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği bir olaya sahne olmuştu.