Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2491.84
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kimler sevindi kimler üzüldü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 'Dünkü görüntülerden kimler sevindi, kimler üzüldü. Buna çok iyi dikkat etmek lazım' dedi.
Kimler sevindi kimler üzüldü
02 Haziran 2013 18:14:00
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 'Dünkü görüntülerden kimler sevindi, kimler üzüldü. Buna çok iyi dikkat etmek lazım' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı programlara katılmak için geldiği Kayseri'de, Melikgazi Belediyesi İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Progamı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylardan üzüntü duyduklarını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"İyi niyetli, yeşili korumak için gelen vatandaşlarımızı ayrı tutararak söylüyorum. Türkiye'de son 10 yıldan bu yana alışık olmadığımız bir manzarayı oluşturdular. Bu konuda tabi ki İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü eğer emniyet güçlerimizden kaynaklanan bir sıkıntı varsa onu da açığa çıkartıcı soruşturma başlatıldı. O konuda maksadını aşanlar tabi ki ortaya çıkartılacaktır. Dünkü görüntülerden kimler sevindi, kimler üzüldü. Buna çok iyi dikkat etmek lazım. Türkiye'de siyasi istikrarın oluşturulması için gayret eden bizlerin bu görüntülerden hoşlanmadığını ve üzüldüğümüzü söylemek lazım. Bunu istismar eden aşırı sol örgütlerin bulunduğunu artık bütün dünya biliyor. Türkiye hak ettiği refah seviyesinden ödün vermeyecektir, Türkiye istikrarına devam edecektir. Bu konuda kimsenin tereddütü olmasın."

Yeşilin, doğanın siyasete alet edilmemesi gerektiğini dile getiren Bakan Yıldız, bir günlük bu görüntülerden dahi farklı fırsatlar çıkarmaya çalışan, ağacın arkasına saklanarak, ağacın üzerinden politika üretmeye çalışanların başarılı olamayacaklarını rahatlıkla söyleyebileceğini ifade etti.

Bu söylediklerinin siyasi partiler için değil, marjinal gruplar için geçerli olduğunu vurgulayan Yıldız, "Onlar da Türkiye'yi karıştırmak için bu gayretlerinde muvaffak olamayacaklardır. Kişisel özgürlüklerin sonuna kadar korunduğu ve sonuna kadar devam ettirildiği bu yönetimde sıkıntı yaşanmayacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde doğanın korunmasına büyük önem verildiğini vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeşili, ağacı bizler o gösteriyi yapanlardan daha az sevmiyoruz. Madenlerle ilgili bir tartışma yaşanmıştı. 'Niye zeytin ağaçlarını kesiyorsunuz?' denmişti. Rakamlara baktım biz 10 yıl önce iktidarı alırken 91 milyon adet zeytin ağacıyla devralmışız. Şu anda ülkemizde 162 milyon adet zeytin ağacı var. Yeşile olan hassasiyetimiz bizim daha az değildir. Toplumda birbirimizi hoş görecek birbirimizi daha çok dinleyecek ve anlayacak ortamları oluştumamaz lazım. Herhangi bir gerginliğe yol açmadan."

Alkollü içkilerle ilgili yapılan düzenlemeye de değinen Yıldız, yasanın özgürlüklere engel olmadığını belirtti.

Düzenlemenin dünyanın pek çok ülkesinde uygulandığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"İçkiyle alakalı bir tartışma açıldı. Kimsenin içkisi yasaklanmış değildir ancak içki içebilirim, kendi mülkiyetimdeki araca binebilirim, ehliyet de benim ama trafiğe çıkamam. Yani dünyanın her tarafında bu böyledir. Şimdi trafiğe çıkamamayı bir özgürlük sınırlaması olarak söylerseniz bu yanlış olur. Yani toplumun refahının korunması, toplumun sağlığının korunması adına kişisel özgürlüklerin kesintiye uğratılmış olmasının farklı manalara çekilmemesi gerekir. Herkes kişisel hayatında farklı özgürlüklere sahip olabilir. Farklı giyimlere, kuşamlara ve tercihlere sahip olabilirler ama bunu toplumun harhangi bir özgürlük sınırlandırması içerisinde değerlendirmemek lazım. Herkesin kendisini toplum karşısında sorumlu hissetmesi lazım."