Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Filistin sorusu Kim Milyoner Olmak İster'e damga vurdu

12 Şubat 2024 07:49:41
​Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında "İsrail'in kurulduğu 1948'e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazi tüm Filistin topraklarının yaklaşık yüzde kaçı kadardır?" sorusu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster'e katılan yarışmacı Simay Doğrusoy, İlk baraj sorusunu başarıyla geçerken ikinci baraj sorusuna da kolaylıkla cevap verdi. Yarışmacı, 200 bin TL'lik soruya da ulaştı.

300 bin TL'lik soruyu açtırdı

300 bin TL'lik soruyu açtıran yarışmacının karşısına "İsrail'in kurulduğu 1948'e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazi tüm Filistin topraklarının yaklaşık yüzde kaçı kadardır?" sorusu çıktı.

Yarışmacı, soruya cevap vermek istemeyerek yarışmadan çekildi.

Orada ciddi bir direniş var

Doğru cevap olan 'A-1'in açıklanmasının ardından ünlü sunucu İsrail'e tepkisini dile getirdi.

Kenan İmirzalıoğlu, "İnsanın vicdanını, duygularını çok zorlayan bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bir an evvel bunun üstesinden gelirler. Orada ciddi bir direniş var" dedi.

ünlü sunucu, "Maalesef bu bizde de bazen çok tartışılıyor. "Filistinliler topraklarını sattı" deniliyor. Gerçek şu ki Filistinli Müslümanların 1948'de sattığı toprakların sadece yüz ölçüm olarak yüzde 1'i satıldı." ifadelerini kullandı.

İmirzalıoğlu devamında İsrail'e tepki göstererek, "Dünya bir an evvel barışa gider ve vahşilik canilik ortadan kalkar. Göz göre göre 21.yüzyılda insanlara resmen çocuklara kadınlara zulmediliyor."dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme