Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2834.70
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kim bunlar?

PKK'nın şahin kanadı bile sessizken, Öcalan silah bırakmaktan söz ederken, bazı 'liberal' ve 'sol' kalemlerden PKK'ya "Sakın silah bırakma!" çağrısı gelmeye devam ediyor. Cengiz Çandar'ın ardından Baskın Oran da silah bırakmış bir PKK'nın müzakere gücünün kalmayacağını iddia etti.
Kim bunlar?
06 Mart 2013 07:01:00
PKK'nın şahin kanadı bile sessizken, Öcalan silah bırakmaktan söz ederken, bazı 'liberal' ve 'sol' kalemlerden PKK'ya "Sakın silah bırakma!" çağrısı gelmeye devam ediyor. Cengiz Çandar'ın ardından Baskın Oran da silah bırakmış bir PKK'nın müzakere gücünün kalmayacağını iddia etti.

Aslan Değirmenci / Analiz-haber

PKK'nın şahin kanadı bile İmralı görüşmelerinin içeriğine sessiz kalırken, Öcalan silah bırakmaktan söz ederken, bazı yazarların PKK'ya "Sakın silah bırakma!" çağrısı yapması tepki çekiyor.

PKK'nın silah sayesinde siyasal gücünü sürdürdüğünü ileri sürerek, "Ben de PKK'nın yerinde olsam silah bırakmam" diyen Cengiz Çandar'ın ardından İmralı tutanaklarını yayınlayan 'Milliyet'e konuşan Baskın Oran da benzer bir mesaj verdi. Oran, "Önce PKK silah bırakacak, sonra yurtdışına çıkacak, ondan sonra reformlar başlayacak. PKK silah bırakıp yurtdışına çıktıktan sonra Kürtlerin hangi müzakere gücü kalacak?" diyerek Çandar'ın peşine takıldı. Düne kadar 'akil adamlar' listesinde isimleri bulunan sözde aydınların bu çıkışları tepki aldı.

Peki neden paniklediler:

1- Her yıl batı ülkelerine giderek, lüks mekanlarda yiyip- içip eğlendikten sonra "Kürt sorunu" konusunda aldıkları brifingleri Türkiye'ye aktaramayacaklarından,

2- Olayı sabote etmek için tetikte bekleyen AB ülkelerine Türkiye'yi şikayet etmek için konu bulamayacaklarından,

3- Politik olarak işsiz kalan liberal sol yazarların, çözüm süreci 'barış' ile taçlandırıldığı takdirde konuşacakları konunun da kalmayacağından,

4- Dün akil adamlar listesinde iken bugün hükümetin çözümü aracısız muhatabı ile direk yürüttüğünden,

5- Muhatap alınmadıkları için iç dünyasında yaşadıkları duygularının etkisiyle kırılma yaşamaya başladıklarından,

6- "Kürt sorunu" denildiğinde ilk akıllara gelinerek, tatil amaçlı katıldıkları panellerin son bulacağındanu2026

Birde İsmail Beşikçi varu2026 Kürtler adına ulusçuluk hatta ırkçılık yapan Beşikçiu2026 Kürt değil iken Kürtlere silahı tavsiye eden ve onları adeta 'göbeğini kaşıyan adam' ilan eden Beşikçiu2026 O da bu liberal korodan farklı düşünmüyor. İşte Beşikçi'nin silahlı mücadele önerisi: "Mücadele siyasal yollarla, siyasallaşarak devam edebilir. Ama silahlar korunmalıdır. Bunun için de en azından, otonomi gibi, özerklik gibi bir siyasal birim savunulmalıdır. PKK'nin silah bırakması yanlış bir tartışmadır. Bu gerçek değil, bir beklentidir. Türkiye'nin, Türk basınının, Türk aydınlarının, bazı Kürt aydınlarının beklentisiu2026 Silah bırakma, tasfiye birlikte konuşuluyor. Bunlara, Kürtlerin, bütün Kürtlerin karşı durması gerekir."

Bence bütün Kürtler bu düşünceye karşı koymalı. Askeri vesayete nasıl hepimiz karşı isek PKK'nın yine Kürtler üzerinde silah ile oluşturduğu vesayeti yıkmalıyız. Bu düzene sahip çıkan söz de toplumbilimci, özelde toplum mühendisi olan dinozorları da (!) gereğinden fazla ciddiye almamalıyız. Çözüm süreci devam ederken maskelerinin nasıl düştüğünü de gözden kaçırmamalıyız.