Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kilis'in mahallelerine güvenlik tahliyesi

Başbakan Davutoğlu'ndan terör zirvesi! DAEŞ'le mücadelenin konuşulduğu toplantılarda 17 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'te sınır mahallelerinin boşaltılması gündemdeydi.
Kilis'in mahallelerine güvenlik tahliyesi
26 Nisan 2016 10:28:00
Başbakan Davutoğlu'ndan terör zirvesi! DAEŞ'le mücadelenin konuşulduğu toplantılarda 17 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'te sınır mahallelerinin boşaltılması gündemdeydi.

Kilis'te birbiri ardına düşen DAEŞ roketleri sonucu 17 kişinin hayatını kaybetmesi ve yükselen risk Ankara'yı hareketlendirdi. Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yapılan "Güvenlik Toplantısı"na, kabineden Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan ve Kilis'te temaslarda bulunan Yalçın Akdoğan ile Adalet, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları katıldı.

KİLİS VALİSİ DE TOPLANTIDAYDI

Askeri kanatta; Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi, Genelkurmay ve Jandarma Harekat Başkanları hazır bulundu. MİT, Emniyet ve Genelkurmay yetkilileriyle birlikte Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın da toplantıya katılması dikkat çekti. 1.5 saatlik toplantıda, DAEŞ roketatar mermilerinin kazara değil, bilinçli atıldığı belirtildi. Terör örgütü DAEŞ'in, Bap bölgesinde sıkıştığı, özellikle Türkiye'nin etkili mücadelesi ile uluslararası koalisyonun bombardımanının etkili olduğu kaydedildi.

Koalisyona baskı artırılacak

Kilis'e yönelik atışın yapıldığı hedeflere misliyle karşılık verildiği belirtilirken, "güvenli bölge"nin önemine işaret edildi. Bu kapsamda, başta Uluslararası koalisyon olmak üzere muhataplara yönelik baskı artırılacak. DAEŞ'in hareketli hedeflerine karşı bölgedeki teknik imkanların güçlendirilmesi, İHA'lar ve koalisyon uçakları yoluyla daha etkili bir müdahale hedeflendiği belirtildi. Sınır hattındaki bazı mahallelerin geçici olarak boşaltılması ihtimali üzerinde de duruluyor.

Kabinenin gündemi terör ve AB

Bakanlar Kurulu toplantısında terörle mücadele masaya yatırıldı. Yüksekova operasyonları sonrası arama-tarama safhasına geçildiği bilgisi verilirken, ilgili bakanlar, Eylem Planı'nda gelinen aşamayı anlattı. Şırnak ve Nusaybin'deki operasyonlarda sağlanan ilerlemenin önemine işaret edildi. Toplantıda, bu ayın sonuna kadar "vize serbestisi" için çıkarılacak düzenlemeler değerlendirildi. Meclis, cumartesi dahil çalışarak, gerekli yasaları çıkaracak.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme