Kiliseler konuta dönüştürülüyor
Almanya'nın kuzeyinde bu durumun uç örnekleri de var. Burada eski kilise binalarının pizzacı ya da diskoteğe dönüştüğünü görmek bile mümkün. Freiburg Başpiskoposluğu sözcüsü Robert Eberle, Milenyuma girmeden önce son ekmek fırını ve kasabın kapandığı ücra bölgelerde bile bazı kiliselerin hala açık olduğunu belirtiyor. Eberle bir kilisenin satılığa çıkarılmasının atılacak son adım olduğunu kaydediyor ve öncelikle binanın yardım kuruluşları, yaşlılar evi gibi oluşumlar için kullanılıp kullanılamayacağının detaylı olarak incelendiğini söylüyor.
Peki ya kiliseyi kullanmak isteyen uygun bir oluşum bulunamazsa? O zaman kilise ya yıkılıyor ya satışa çıkarılıyor ya da kiraya veriliyor. Alman Piskoposlar Konferansı'nın sözcüsü Matthias Kopp 20'nci yüzyılın başından bu yana yaklaşık 350 Katolik kilisesinin bu şekilde elden çıkarıldığını belirtiyor. Alman Protestan Kilisesi'nin kayıtlarına göre ise 1990-2011 yılları arasında Almanya çapında 82 kilise yıkıldı. 200'den fazla Protestan Kilisesi ise el değiştirdi. Bu kiliseler ya özel mülk haline getirildi, ya da heykel atölyesi, etkinlik merkezi, müze gibi yeni kullanımlar buldu.
Bielefeld'delki eski Martini Kilisesi bir restorana dönüştürülmüş.
Güney Almanya Yeni Apostolik Kilisesi sözcüsü Susanne Raible 32 eski kilisenin boş olduğunu, bunlardan 14'ünün satılmak üzere olduğunu belirtiyor. Raible 2013'ten bu yana 60 kilisenin satıldığını, 3 kiliseyi kendi imkanlarıyla yıktırdıklarını ve bunların yerine konut inşa edildiğini kaydediyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.