Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2422.84
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu'nun açtığı dava reddedildi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki aleyhine açtığı tazminat davasının reddedildiği bildirildi.
Kılıçdaroğlu'nun açtığı dava reddedildi
04 Haziran 2013 15:08:00
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki aleyhine açtığı tazminat davasının reddedildiği bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki aleyhine açtığı tazminat davasının reddedildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada, Özhaseki'nin sarf ettiği sözlerde tazminatı gerektiren bir hakaret olmadığına hükmeden mahkemenin, Kılıçdaroğlu'nun açtığı tazminat davasını reddettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

" Kayseri Büyükşehir Belediyesine yönelik itham ve iftiralardan dolayı sürekli tazminat ödemek zorunda kalan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu kararla bir kez daha yargı nezdinde haksız bulunmuş oldu. Bilindiği üzere dün de konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşanmış ve Hacı Ali Hamurcu sahte senet düzenlemekten 2 yıl 4 ay mahkumiyet cezası almıştı. Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o dönemdeki iftiralarına dayanak olarak '10 trilyon liralık' senedi göstermiş ve senedin belediyeye ait olduğunu iddia ederek, belediye yetkililerini rüşvetle suçlamıştı. Senetle ilgili davaKayseri Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlanmış, senedin belediyeye ait olmadığı bir kez daha ispatlanmış ve bu yöndeki yargı kararlarına bir yenisi daha eklenmişti. Böylece Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehire yönelik iftiralarda bulunduğu gün yüzüne çıkmış oldu."