Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere borcunuz olmayacak sözü

Grup toplantısında öğretmenlere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidara gelirsek kredi kartı borcunuz olmayacak' dedi.
Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere borcunuz olmayacak sözü
02 Aralık 2014 15:59:00
Grup toplantısında öğretmenlere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidara gelirsek kredi kartı borcunuz olmayacak' dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağan haftalık grup toplantısında itibarlı olmanın yolunun eğitimden geçtiğini, çağdaş dünyanın en büyük kaynağı eğitime harcadığını söyledi.
Türkiye'nin de eğitime daha büyük kaynaklar ayırması gerektiğini anlatan CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Kendine saray yapacağına, eğitime para ayır. Para ayırmıyoruz eğitime. Öğretmenlerimiz mutlu mu acaba?" diye sordu.
Devamında, öğretmenlerin yüzde 79'unun banka borcu olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, geçinemeyen öğretmenlerin çocuklara ders veremeyeceğini söyledi.
İKTİDARA GELİRSEK ÖĞRETMENLERİN BORCU OLMAYACAK
"Buradan öğretmen kardeşlerime sesleniyorum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Bizim iktidarımızda hiçbir öğretmenin kredi kartı borcu olmayacak. Hiçbir öğretmenin esnafa borcu olmayacak. Çünkü öğretmenin hak ettiği maaşı vermek, benim görevimdir. 2002'de bir öğretmen aylığıyla 24 çeyrek altın alabiliyordu. 2014'te ise 14 çeyrek altın alabiliyor. Yüzde 40 bütçesi küçülmüş. Bu tablo öğretmen kardeşlerimin içine siniyorsa, gidecek AKP'ye oy verecek, hatta sarayda bile oy kullanabilir."
ERKEĞİN NE ÜSTÜNLÜĞÜ VAR KADINA KARŞI
2015 seçimlerini kadın ağırlıklı götüreceğiz. Ülkenize sahip çıkın, çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi. Herkesin işi, evi olsun. Eğer bu topluma huzur, barış gelecekse emin olun kadınlar yüzünden gelecek. Hayatın bütün acılarını yaşayan sizlersiniz. Bu ülkenin hangi koşullarda olduğunu siz benden iyi bilirsiniz. Size 'kadın erkek eşit değildir' diyorlar. Neden? Erkeğin ne üstünlüğü var kadına karşı. Onu da Allah yarattı, kadını da Allah yarattı. Eğer cennet kadınların ayakları altındaysa o zaman kadınların üstünlüğü var.
2831 SOMALI MADENCİNİN İŞTEN ÇIKARILMASI
Son zamanlarda acı olaylar yaşadık. Ermenek'te, Soma'da, Isparta'da. 2831 Soma işçisinin işine son veriliyor. Mesaj gönderip işinize son verdik diyorlar. Bu insanlar yeraltında çalışıyorlardı. Yolsuzluk yapmıyorlardı. Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum; sen eğer Başbakansan, bu işçilerin tamamına iş bulacaksın, aş bulacaksın. Demokratik yollardan hesabını soracağız. Somalı işçilere ya aç kalacaksınız ve öleceksiniz ya da yeraltına inip öleceksiniz, başka seçenek yok diyorlar. Biz bütün işçilere 'senin insan gibi koşullarda çalışman yeraltında CHP'nin boynunun borcudur' diyoruz.
BEDELLİ ASKERLİK
Bedelli getirdiler. Zenginin çocuğu sıyıracak, garibanın oğlu gidecek. Durumu iyi olan askere gitmeyecek, iyi olmayanlar nöbete. Biz bunu kabul etmiyoruz.
YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI
Yüzde 10 seçim barajının kalkması gerektiğine inanıyoruz. Temsilde adalet olmalı. Yüzde 1 oy alan bir partinin bile en azından bir vekili Meclis'te olmalı. Yüzde 3, yüzde 5 iki kanun teklifi verdik. Hadi buyrun bakalım kim samimi kim değil. Yüzde 10 barajı 12 Eylül darbecilerinin getirdiği kanundan geliyor. Darbeye karşıysan darbe hukukunun arkasına saklanmaman lazım.
AYM acaba iptal kararı verir mi diye korkuyorlar. Niye paniğe kapılıyorsunuz. Davutoğlu bugün AYM'ye şöyle yapın diye öneri götürüyor. Anayasada hiçbir mevki yargıya talimat veremez diyor ama adamın haberi yok ki.
SANA YAKIŞIR MI DEDİKODU YAPMAK
Davutoğlu, dedikodulardan yola çıkarak parti ile ilgili yorum yapıyor. Sana yakışır mı dedikodu yapmak. Kapalı bölümdeki konuşmalardan yola çıkarak bizi eleştirmeye kalkıyor. Sen akademisyen misin dedikoducu mu? Akademisyensen dedikodulardan beslenmeyeceksin. Açacaksın telefon oldu mu olmadı diyeceksin. Biz senin gibi değiliz. Cevabını veririz.