Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2326.17
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu'na tepki gösterip ikili görüşmeyi iptal etti

Brüksel'de temaslarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ı Esed ile kıyaslayan açıklamalarına tepki gösteren AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda ikili görüşmeyi iptal etti.
Kılıçdaroğlu'na tepki gösterip ikili görüşmeyi iptal etti
16 May 2013 01:15:00
Brüksel'de temaslarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ı Esed ile kıyaslayan açıklamalarına tepki gösteren AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda ikili görüşmeyi iptal etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed arasında paralellik kurması nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile ikili görüşmesi iptal oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'deki demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlükler bağlamındaki eksikliklere işaret etmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed arasında paralellik kurduğunu" söyledi.

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Başbakan Erdoğan'ın Beşar Esad'la kıyaslanamayacağını belirtti.

Swoboda yaptığı açıklamada, Erdoğan'ı Esad'la kıyaslayan herhangi bir açıklamanın sadece yanlış anlama olduğunu vurgulayarak, "Politikaları meşru olarak eleştirilse de Erdoğan, Suriye halkına yönelik savaş ve teröre devam eden Esed'le kıyaslanamaz" ifadesini kullandı.

AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında kendisine yönelik sorular bitince, bir kısmına Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Sosyalist Grup Toplantısına geri döndü.

Bu sırada soruları cevaplandırmaya devam eden Kılıçdaroğlu, Esed ile Erdoğan'ın "baskıcı" olduklarını ve aralarında "ton farkı" bulunduğunu savundu.

Loğoğlu'ndan Swoboda'ya tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise ikili görüşmesinin iptal olmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun gün boyu AP'de temaslarda bulunduğunu, verimli ve yararlı görüşmeler yaptığını belirten Loğoğlu, CHP Genel Başkanı'nın AP Sosyalist Grup Toplantısına katılımının ve Swoboda ile ortak basın toplantısının ardından yaşananları anlatarak, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlükler bağlamındaki eksikliklere işaret etmek amacıyla Sayın Başbakan Erdoğan ile Suriye rejiminin başındaki Beşşar Esed arasında bir paralellik kurmuştur. Kurduğu paralelliğin, Sayın Swoboda'da bir rahatsızlık yarattığını öğrendik" dedi.

Bu rahatsızlığı Swoboda ile görüşmeye gittiklerinde, yardımcılarından öğrendiklerini belirten Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, rahatsızlığını ifade eden Swosoda ile görüşmenin uygun olmayacağı ve yarar sağlamayacağı kanaatiyle görüşme yerinden ayrıldığını aktardı.

Faruk Loğoğlu, "Bulunduğumuz çatı Avrupa Parlamentosu. Avrupa Parlamentosu, hangi değerleri savunan bir kurumdur. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler, haklar, hukuk, her şey ama özellikle de ifade özgürlüğü. Dolayısıyla bu çatı altında herhangi bir anlamda ifade özgürlüğünün, 'Şurası fazlaydı, burası eksikti' tartışmalarının çok yararsız olduğunu, çok yanlış olduğunu ve çok aykırı olduğunu, hele hele bir Sosyal Demokrat Grubu'nun başkanlığını yapan deneyimli bir politikacıya yakıştıramadığımızı belirtmek isterim'' dedi.

Esed yerine "Saddam" dedi

Daha sonra Türk Kahvesi Brifingleri kapsamında Avrupa Parlamentosu (AP) yetkilileri ve gazetecilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i desteklediği yönündeki açıklamaları değerlendirirken Esed yerine ''Saddam'' ifadesini kullandı.

"Bize söylüyorlar. Siz Saddam'ı mı destekliyorsunuz. Hayır efendim, baskıcı hiçbir rejimi, halkına zulmeden hiçbir rejimi desteklemeyiz, ama oraya silahlı militanları da göndermeyiz" diye konuşan Kılıçdaroğlu'nu parti temsilcileri uyardı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan