Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.15
Gram Altın
2987.12
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu ülkeyi geriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yargının siyasallaştırıldığı iddiasının asılsız olduğunu söyleyen CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, yargının paralel örgütten kurtarıldığını dile getirdi.
Kılıçdaroğlu ülkeyi geriyor
05 Şubat 2015 01:00:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yargının siyasallaştırıldığı iddiasının asılsız olduğunu söyleyen CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, yargının paralel örgütten kurtarıldığını dile getirdi.

HALİME GÜLER/ANKARA

Geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarıyla eleştirilere neden oldu. Çözüm süreci ve barışın sağlanması için atılan adımları hiçe sayarak açık bir sokak çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatmak zorunda olduklarını söyledi. Ayrıca Kılıçdaroğlu yargının yürütme kontrolünde olduğunu iddia ederek, hükümeti yargıyı siyasallaştırmakla suçladı. Kılıçdaroğlu'nun bu iddialarını değerlendirdiğimiz Savcı Sayan, Kılıçdaroğlu'nun 2015 seçimleri için çırpındığını dile getirdi.

"Türkiye Kılıçdaroğlu Zihniyetinden Kurtulmalıdır"

Kılıçdaroğlu'nun "kurtuluş savaşı mücadelesi vermemiz gerek" sözlerini eleştiren CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, Türkiye'yi kurtarmak için kurtuluş savaşının gerekli olduğunu ama bunu Kılıçdaroğlu ve ekibinin değil Türkiye'nin menfaatini, geleceğini düşünen ve Yeni Türkiye'yi var edenlerin yapması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin Kılıçdaroğlu zihniyetinden biran önce kurtarılması gerektiğini belirten Sayan, "Kılıçdaroğlu zihniyetinden bu Türkiye'yi kurtarmak için böyle bir kurtuluş savaşı mücadelesine ihtiyaç var. Ama bu Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği gibi bir sokak mücadelesi ile değil daha demokratik bir mücadeleyle olabilir. Bu iş sandık mücadelesi vermekle olur sokak mücadelesi ile değil" dedi.

"Kılıçdaroğlu, ülkeyi germek için görevlendirildi"

Sayan, Kılıçdaroğlu'nun ülke menfaatini, geleceğini düşünmediğini belirterek, siyaset üretmekten çok ülkeyi gerdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu ve ekibinin ülkeyi germek ve Türkiye'nin önünü tıkamak için var gücüyle çalıştığına değinen Sayan "Sürekli olarak ülkeyi germeye çalışıyor. Siyaset ürettiği yok, proje ürettiği yok. Sürekli olarak Kılıçdaroğlu ve yandaşları Türkiye'nin önünü tıkamak ve Türkiye'yi engellemek için var güçleriyle çalışıyorlar. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun bu söylediklerini aklıselim bir insanın söyleyeceği şeyler değil" şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu 2015 seçimlerini kazanamaz"

Sandıkta çıkan sonuçlara herkesin saygı göstermek zorunda olduğunu ve halkın gereken cevabı demokratik bir şekilde sandıkta vereceğini söyleyen Sayan "Bizim inandığımız demokratik değer sandıktır. Kılıçdaroğlu 2015 seçimlerinde sandıkta bir zafer elde edemeyeceğini bildiği için bir şeyleri karambole getirip oradan bana bir şey çıkar mı düşüncesiyle hareket ediyor. Halk bunu biliyor. Halk gereken cevabı Kılıçdaroğlu'na sandıkta verecektir. Ben zaten hep şunu da söylüyorum.2015 seçimleri bir parti seçimi değildir.Uluslararası güçlerle içeride bağlantıları olan kişilerin ve Türkiye'ye karşı yapılan operasyonlara direnme seçimidir.Bu direnmeyi sokakta değil sandıkta vereceğiz" dedi.

"Kılıçdaroğlu işine geldiği gibi konuşuyor"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargının yürütmenin kontrolü altında olduğunu ve siyasallaştırıldığı iddiasını eleştiren Savcı Sayan böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Bunun aksine yargının bağımsız olma yolunda adım attığını ifade ederek "Yargı Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi kontrol altında değil. Aksine yargı paralel örgütten kurtarılmış ve bağımsız bir karar organıdır. Yargının siyasallaşması diye bir şey yoktur. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamadan önce ve adaylık sürecinde Danıştay üyeleriyle görüşüp adaylığını netleştirmeye çalışıyordu. Onlarda yargının mensuplarıydı. Kılıçdaroğlu işine geldiği gibi konuşuyor" dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme