Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2431.16
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu seri tecavüzlere sessiz! Genç evlilik mağdurları tepkili

CHP'de patlayan tecavüz suçları neredeyse 'salgın' boyutuna ulaştı. Genç yaşta evlilik mağduru kadınlar, eşlerine 'tecavüzcü' diyen CHP'ye seslendi: Tecavüzcülerin hası CHP'ymiş!
Kılıçdaroğlu seri tecavüzlere sessiz! Genç evlilik mağdurları tepkili
15 Aralık 2020 10:30:24
CHP'de patlayan tecavüz suçları neredeyse 'salgın' boyutuna ulaştı. Genç yaşta evlilik mağduru kadınlar, eşlerine 'tecavüzcü' diyen CHP'ye seslendi: Tecavüzcülerin hası CHP'ymiş!

Ezgi ÇELİKANKARA

Erken yaşta evlendikleri için haklarında kamu davası açılan ve yıllar sonra cinsel istismar suçundan hapse atılan kocalarını bekleyen kadınların dramı yürekleri dağlıyor. Bu kapsamda 8 bin ailenin ve 16 bin çocuğun mağdur olduğu belirtiliyor. Muhalefet partilerinin engelleme sebebi ile mağduriyetine çözüm bulunamayan genç evlilik mağdurları, CHP’ye ve sözde kadın hakları savunucularına isyan ediyor. ‘Tecavüzcülere af getiriliyor’ diye yaygara koparan CHP’lilerin aynı iddia da boğulduklarını söyleyen mağdurlar, “CHP’liler eşlerimize ‘tacizci, tecavüzcü’ iftirası atarken gün geldi kendileri bu gerçeği yaşadı. Şimdi neden hepsi sus pus oldu” diyor.

asiye yıldırım

Sus pus oldular!

10 yıl önce eşiyle severek ve isteyerek evlendiğini söyleyen Asiye Yıldırım, yaklaşık 10 yıldır verdikleri hukuk mücadelesini kaybederek eşinin hapse girdiğini söyledi. 3 çocuğuyla mağdur olduğunu dile getiren Yıldırım, “Ben eşimden razıydım. Bugüne kadar hiçbir sorunumuz olmadı. Bizler sadece sevip yuva kuran kişileriz. Üç çocuk annesiyim. Küçük çocuğum babasını tanımadan yaşıyor. Çocuklarım her gün babalarının yolunu gözlüyor. Eşlerimize tecavüzcü, tacizci, istismarcı diyenlere sesleniyorum: Eşlerimiz bu suçlamaların hiçbirini hak etmiyor! Erken evlilik mağdurları için af çıkmasını istemeyen CHP, eşlerimize ‘tacizci, tecavüzcü’ iftirası atarken gün geldi kendileri bu gerçeği yaşadı. Hepsi sus pus oldu! Üç maymunu oynuyorlar. O kadar suç işleyenler dışardayken bizim resmi nikahlı eşlerimize ceza verilmesi doğru değil. Biz tacizcilere, tecavüzcülere değil eşlerimiz için af istiyoruz. Bizim mutlu ailelerimizi yıkmayın” dedi.

56868

Asıl tecavüzcü onlarmış

2012’de evlenen genç yaşta evlilik mağduru Filiz Bora ise 10 yıl ceza alan eşinin hapse girmesiyle bebeğiyle ortada kaldığını söylüyor. Eşlerine ‘tecavüzcü’ kendilerine de ‘istismar mağduru’ diyen CHP’ye tepki gösteren Bora, “Bize defalarca söz verildi ama hala mağduriyetimiz giderilmedi. Bizler de bu ülkenin bir vatandaşıyız ve bir kadınız. Bizim de haklarımız var. Fakat tek başında verdiğimiz yaşam mücadelesi görmezden geliniyor. Eşlerimizi ‘tecavüzcü’ bizleri ‘istismar mağduru’ olarak gösteren CHP, tecavüzcüye af geliyor diye kıyamet koparıyor. Ama gördük ki tecavüzcülerin hası onlarmış. Bizlere ‘kanayan yara’ diyorlar ama kanayan yarayı neden hala durdurmuyorlar. Çocuklarımızla mağdur durumdayız. Kadın hakları savunucuları hani nerede? 2021 yılında bizlere verilen sözler tutulsun. Bizler eşlerimize, çocuklarımız babalarına kavuşsun. Bizim için 1 gün bile çok kıymetli. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Erken evlilik mağdurları olarak düzenleme bekliyoruz” diye konuştu.

Gülşeref Öztürk

16 bin çocuk babasız

Gülşeref Öztürk’ün eşine de 11 yıl ceza verildi. Çocuğuyla ortada kaldığını ifade eden Öztürk, ne zaman genç evlilik mağdurlarının sorunları gündeme gelse bazı kadın STK’lar ve partilerden ‘çocuk istismarına af geliyor’ yaygarasının kopartıldığını söyledi. Fakat son günlerde CHP’nin tecavüz ve taciz skandallarıyla çalkalanmasına rağmen kimsenin sesini çıkarmadığını ifade eden Öztürk, “Eşim benim tecavüzcüm değil ve bende tecavüz mağduru bir kadın değilim. Çocuğumla bir başıma ortada kaldım. Kamuoyunda yıllardır ‘kanayan yara’ olarak adlandırıldık ama hala eşlerimize kavuşamadık. Biz ne zaman gündeme gelsek bazı kadın STK’ları ve bazı parti vekilleri ‘çocuk istismarına af geliyor’ yaygarası koparıyor. Fakat son günlerde CHP tecavüz ve taciz skandallarıyla çalkalanmasına rağmen kimsenin sesi çıkmıyor. Adalet bu mudur? Defalarca dile getirdik hala da söylüyoruz. Biz tecavüzcülere, çocuk istismarına af istemiyoruz. Biz devletin bize kıydığı resmi nikahlı eşlerimize af istiyoruz. Eşim içerde biz dışarda perişanız. Lütfen artık 8 bin kadın eşsiz, 16 bin çocuk babasız kalmasın” ifadelerini kullandı.

Damla Atalay

Sözde kadın dernekleri nerede?

Mağdur Damla Atalay da 8 yıl ceza alan eşinin hapse girmesiyle 2 çocuğuyla ortada kaldığını ifade etti. Kendilerine Melis’te söz veren partileri eleştiren Atalay, “Şimdi görüyoruz ki ‘tecavüze hayır’ diyen, eşlerimize ‘tacizci’ diyen CHP ve HDP’nin vekilleri tecavüz haberleriyle gündemde. Erken evliliğe af çıkmasını engellemek isteyen partiler ve sözde kadın dernekleri sus pus. Bir açıklama, ayaklanma söz konusu olmadı bile. Bu cezalar bizim aile düzenimizi mahvetti. Aile babası olan eşlerimiz pis bir iftira ile cezaevinde. Artık eşlerimize kavuşmak istiyoruz. Bir defaya mahsus geçmişe dönük af istiyoruz” şeklinde konuştu.

Celile Çukur

8 bin ailenin sesini duyun

Celile Çukur da genç evlilik mağduru 8 bin kadından biri olduğunu dile getirerek, eşinin 19 yıl hapis cezası aldığını açıkladı. Sözde kadın haklarını savunan CHP ve HDP’nin eşlerine kavuşmaması için ellerinden geleni yaptığını kaydeden Çukur, “Şu anda 2 buçuk yaşında bir oğlum var. Babası cezaevine girdiğinde 11 aylık bir bebekti. Pandemi dolayısıyla görüşünü de gidemiyoruz. Biz kadınlar ve çocuklarımız mağdur ediliyoruz. Sözde kadın haklarını savunan CHP ve HDP eşlerimize kavuşmamamız için ellerinden geleni yapıyor. Başta bizim mağduriyetimize sözde sahip çıkan CHP, şu anda resmi nikahlı eşlerimize’ istismarcı’ damgası vuruyor. Bizler bu damgayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizim gibi olan 8000 ailenin sesi artık duyulsun. Bizler kadını koruma adı altında mağdur ediliyoruz. Mor çatı vb. sözde kadın derneği olan STK'ların, yanımızda olması gerekirken, tam karşımızda buluyoruz. Şu anda CHP’nin bazı teşkilatlarında taciz ve tecavüzler ortaya çıktı. Oysaki bizim eşlerimize istismarcı olmadıkları halde istismarcı demişlerdi. Sadece yuva kurduk diye bu suçlamaları kabul etmiyoruz. Eşlerimizin gerçek tacizci ve tecavüzcüler ile aynı havayı solumasını istemiyoruz” dedi.

CHP’de vakalar artıyor

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz, bir kafede kadına tecavüz etmesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. CHP yönetiminin üstünü örtbas etmeye çalıştığı olaydan sonra partide yeni taciz ve tecavüz olayları zinciri patlak verdi. Maltepe, Avcılar, Ümraniye, Şişli, Esenler ve son olay ise CHP Konya İl Başkanlığı’nda meydana geldi. İl Başkanı Barış Bektaş'ın bir kadını taciz ettiği iddia edildi. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdraroğlu ise partisindeki taciz olaylarının ortaya çıkmasının üzerinden 22 gün geçmesine rağmen sessizliğe gömüldü. Bunun üzerine vatandaşlar CHP’deki taciz skandallarına ilişkin internette www.tecavuzesusma.com adlı internet sitesi açtı.