Dolar (USD)
34.13
Euro (EUR)
38.18
Gram Altın
2915.32
BIST 100
10029.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu halkı kandırıyor

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda isim değişikliği, okulların yerel yönetimlerle ilişkilendirilmeleri, imam-hatip okullarına dair tartışmalara ve CHP'nin eğitim vaatlerine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu halkı kandırıyor
13 May 2015 10:39:00
Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda isim değişikliği, okulların yerel yönetimlerle ilişkilendirilmeleri, imam-hatip okullarına dair tartışmalara ve CHP'nin eğitim vaatlerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

BAYRAM ZİLANANKARA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kılıçdaroğlu'nun bütün atanamayan öğretmenleri atayacağım sözü üzerine "Allah'ım Kılıçdaroğlu'nun aklını bana ver de bir gece ben de rahat uyuyayım" dedi.

"Okul isimlerine çekidüzen vereceğiz"

Okullarda isim değişikliği konusuna değinen Bakan Avcı, unutulmuş veya ihmal edilmiş, eğitim açısından gerekli olmayan bir takım asker, sivil, bürokrat ve vali isimlerinin çok yaygın bir biçimde kullanıldığını ve bu duruma bir çekidüzen verilmesi gerektiğini söyledi. Okullara eğitime yaptığı katkılarla öğrencilerin kendilerine rol model aldıkları kişilerin adının verilmesi gerektiğini kaydeden Avcı, " Okullara verilen isimler konusunda daha özenli ve sivil davranmaya çalışıyoruz. . Türk kültürüne eğitimine çok ciddi katkılarda bulunan alimlerin isimlerine yer vermek istiyoruz. Bazı yörelerde çevrenin hassasiyetlerine uymayan vatandaşların inadına verilen okul isimleri var. Bunları düzelterek telafi etmemiz gerekiyor" dedi.

"Niye atıyorsun, bedava maaş ver"

Kılıçdaroğlu'nun bütün atanamayan öğretmenleri atayacağım sözünü eleştiren Bakan Avcı, "Allah'ım Kılıçdaroğlu'nun aklını bana ver de ben de gece rahat uyuyabileyim. Öğretmenlerin branşlarını biliyor musun, hangi alana atayacaksın. O zaman niye atıyorsun bedava maaş ver" dedi.

"28 Şubat'ın tekrarı olur"

8 yıllık kesintisiz eğitimin bütün çocukların aynı eğitim alması anlamına geldiğini söyleyen Avcı, Toplumsal talebi de göz önüne alarak imam hatip okulları açıldı. İlkokulu bitiren ya normal okula ya da imam hatip okuluna gidiyor. Bu da genellikle ailelerin tercihiyle belirleniyor" dedi. Çocukların zorla yönlendiriliyor iddiasına yanıt veren Bakan Avcı, "İlkokulu bitirmiş çocuklarımız adrese dayalı veri tabanıyla yerleşiyor. Biz adreslerine bakarak normal okullarına dağıtıyoruz, o dağıtımın içinde imam hatip okulları yok. Biz çocukları ortaokullara dağıtıyoruz, sonra veli beni şu okula yerleştirdiniz ama ben çocuğumuzu imam hatip okuluna götüreceğim diye kaydını oraya yapıyor. Sonra veliler çocuklarını oradan İmam hatip okullarına alıyor" dedi. 8 yıllık kesintisiz eğitimin 28 Şubat'ın tekrarı olacağını dile getiren Avcı, "8 yıllık kesintisiz eğitim yaptığınız zaman 28 Şubattaki 8 yıllık eğitimin tekrarı olur diyoruz. Hayır, öyle değil diyorlar" dedi.

"İmam hatip okulları sadece imam yetiştirmez"

Toplantıda İmam Hatip okullarına dair yapılan tartışmaları da değerlendiren Bakan Avcı, imam hatip okullarının sadece imam veya hatip yetiştiren okullar olmadığını vurguladı. Avcı, " Veliler bu okullara çocuklarını sadece imam ya da hatip olsun diye göndermiyorlar. Çocuğum normal bir okulda ve lisede okutulan konuları okusun düşüncesiyle gönderiyorlar. Bizim atanamayan öğretmen problemimiz olabilir. Ama atanamayan imam problemimiz yok" dedi. İmam hatip okullarının daha gösterişli yapılmasına normal vatandaşların tepki gösterdiğini belirten Avcı, "Hayırseverlerimiz imam hatip okulları yaptırmak istiyorlar. Diğer okullarımıza göre de daha gösterişli binalar oluyor. Normal vatandaşlar onların hayırseverler tarafından yapıldığını bilmedikleri için meslek lisesi yaparken sade binalar yapıyorsunuz tepkisini veriyorlar. Hayır, biz yapmıyoruz. Aynı parayla iki tane okula yaparsın" dedi.