Kestane balı nasıl tüketilmelidir?
Farklı tat ve kokuda kestane balı, yüksek miktarda kalsiyum ve mineral içerir. Birçok hastalığa karşı iyileştirici gücü vardır. Peki Kestane balı nasıl tüketilmelidir?
Kestane ağacı kayın ve meşe ile aynı aileye aittir. Binlerce yıl kestane, tahılların iyi yetişmediği Akdeniz'in dağlık bölgelerinde birincil bir beslenme kaynağıydı. Başlıca bal üreticisi, tatlı kestane ağacı (Castanea sativa), binlerce yıl önce Sardis'ten (şimdiki Türkiye’de), Avrupa’da sıkça rastlanır, bu nedenle, şimdi sadece kestane olarak bilinen Sardunya Fınası adı ... İtalyan Sardunya adasında üretildiği için Sardunya balıyla karıştırılmamalıdır.
Bir nektar üreticisi olmasa da, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir yerli türü olan Amerikan Kestanesi'nin (Castanea dentata), bir zamanlar o kadar yoğun büyüdüğü, bir sincap New York Eyaleti ile Gürcistan arasındaki yere değmeden ağaçtan ağaca atlayabileceği söylendi.Ekolojik bir felakette , Doğu Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 milyara yakın ağaç 1900'lerin başlarında bir yanık tarafından silindi. Yanmalara karşı dayanıklı bir melez yaratma çalışmaları devam etmektedir. Neyse ki Tatlı Kestane yanıklara karşı direnç gösterdi ve mutlu bir sonuç olarak bu nektar üreten ağaçlardan kestane balının tadını çıkarabildik.
Kestane balı, güçlü bir aromatik tada ve tadına göre biraz acı bir balya sahiptir. Polen içeriği bakımından zengin, mineral tuzlar ve tanen, yüksek oranda fruktoz ve kristalleşmeye dirençli ve göreceli olarak düşük asitliğe sahip. Koyu sarı, sarımsı kahverengiden neredeyse siyaha kadar değişen, bazen kehribar tonları olan, aromatik, keskin bir bitkisel aroma ve tadı vardır ve hafifçe teniktir (ağaçtaki tanen nedeniyle). Lezzet eşsizdir, çok tatlı değildir ve neredeyse acı bir tat ve çok kalıcıdır, güçlü, daha az tatlı bir baldan hoşlananlar tarafından çok beğenilir. Mayıs-Haziran arası çiçekleri.
Yaşlanmış peynirler (Stracchino, Ricotta) veya doyurucu et yemekleri ile mükemmel. Ya da Toskana yolunu deneyin; Pecorino Toscano'nun üzerine bir parça taze armutla drizzled.
Yaygın olarak kullanılan Avrupa kestanesi türleri arasında, Avrupa'da yetişen Tatlı Kestanesi (Castanea sativa) bal üretmekte, Doğu ABD'de yetişen Allegheny Chinkapin (C. pumila) ise güçlü ve acı bir bal üretmektedir.
Asya'da, ağırlıklı olarak Güney Kore'de yetişen Japon Kestanesi (C. crenata) bir bal kaynağıdır. Çin Kestanesi (C. mollissima), Henry Chinkapin (C. Henryi), Sequin (C. Seguiniii) Çin'de yetişir ve bal kaynağı olabilir.
İki kestane, aynı ailenin üyeleri değildir; ılıman dünya etrafında yetişen ve yenilebilir At Kestanesi veya Conkers (Aesculus hippocastanum) ve Çin'de yetişen bir su sebzesi olan Su Kestaneleri (Family Cyperaceae). Hiçbiri Castanea kestane ağaçları ile de ilgilidir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.