Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2503.94
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KESK'ten 'siyah eylem' kararı

KESK, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle yarından itibaren tüm ülkede üyelerinin, iş yerlerine siyah kurdela ve giysilerle gideceğini bildirdi.
KESK'ten 'siyah eylem' kararı
03 Haziran 2013 17:55:00
KESK, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle yarından itibaren tüm ülkede üyelerinin, iş yerlerine siyah kurdela ve giysilerle gideceğini bildirdi.

KESK, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle yarından itibaren tüm ülkede üyelerinin iş yerlerine siyah kurdela ve giysilerle gideceklerini bildirdi.

KESK'ten yapılan yazılı açıklamada, Gezi Parkı'nda 7 gün önce başlayan eylemleri bastırmaya yönelik eylemlerin, insanların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta devam ettiği savunuldu.

Açıklamada, KESK'in, halkın can güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik tutuma karşı bir karar aldığı ifade edilerek, şöyle denildii:

"4 Haziran Salı gününden itibaren tüm ülkede iş yerlerimize siyah kurdela ve siyah giysilerle gideceğiz. İş yerleri önünde halkın can güvenliğini, düşünce, ifade ve eylem hakkını yok sayanların vahşetini kınayan basın açıklamaları yapacağız. Daha önce 5 Haziran'da yapacağımızı ilan ettiğimiz grevimizi 4 Haziran Salı günü saat 12.00 itibariyle başlatacağız. İnsanca Yaşam, Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye talebiyle yapılacak grevimiz, 5 Haziran Çarşamba günü de devam edecek ve kitlesel biçimde meydanlara çıkacağız."

DİSK bildiri okuyacak

DİSK'ten yapılan yazılı açıklamada da Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili yarın 12.00-14.00 saatleri arasında tüm iş yerlerinde ve alanlarda bildiriler okunacağı ifade edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarının, Taksim'den Türkiye'ye yayılan direnişin şartlarını yerine getirmeye çağrılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Emek ve meslek örgütleri olarak ilan ediyoruz ki hükümet durmazsa hayatı durduruyoruz. Bu andan başlayarak yanıt alıncaya kadar sendikalı, sendikasız, kadrolu, taşeron tüm emekçilerle hükümeti ihtar ediyoruz, hayatı durduruyoruz. İşsizleri, ev kadınlarını, esnafı, gençleri, öğrencileri güç vermeye davet ediyoruz. Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili Salı günü saat 12.00-14.00 arasında tüm iş yerlerinde ve alanlarda bildiriler okuyacağız."