Kepezaltı-Santral Mahalleleri'nde imar tamamlandı
Bakanlar Kurulu kararıyla 'riskli alan' ilan edilip kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı mahallelere ilişkin imar çalışmaları tamamlandı. Antalya'nın en büyük kentsel dönüşüm alanı komşu mahalleler Kepezaltı ve Santral, 1970'li yıllarda başlayan sanayileşme hareketiyle birlikte kuruldu.
GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİBaşta Dokuma ve Ferrokrom fabrikalarında çalışmak için Burdur, Korkuteli gibi civar il ve ilçelerden gelenler, bölgede 'vakıf' mülkiyetindeki arsaları işgal etti. Kentin yeni işçi sınıfı, işgal arsalarında tek göz gecekondularda yeni bir hayata başlangıç yaparken, her iki mahalle yıllar içinde akraba yanına yapılan göçlerle büyüdü, gecekondulara yenileri eklendi.
İşgal edilen arsalarda barınmak için verilen mücadele, 80'li yılların ortalarında artık tapulu bir arsanın sahibi olmak ve o arsanın üzerinde, altında bir dükkanıyla birkaç katlı evler yapmak için verilmeye başlandı. Dönemin siyasi durumunun da etkisiyle 1980 yılının sonlarında Antalya Belediyesi, bölgeyi Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kamulaştırdı ve alanı 'gecekondu önleme bölgesi' ilan etti. Belediyenin amacı bu alanları artık 'hak sahibi' olarak anılan mahalle sakinlerine satmaktı, ancak proje açılan davalar nedeniyle sonuçlandırılamadı.
İKİ MAHALLE 'RİSKLİ ALAN' İLAN EDİLDİÇalışmalar kapsamında Bakanlar Kurulu, Aralık 2014'te Kezpezaltı ve Santral mahallelerini riskli alan ilan etti ve bölgede 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümlerinin geçerli olmasına karar verdi. 132 hektarlık proje alanının üst ölçekli planlarında gerekli revizyon da Aralık ayında Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliğiyle kabul edildi.
REZİDANSLAR YÜKSELECEKKabul edilen planlara göre, bu bölge artık 'yüksek nitelikli konut' yani rezidansların yükseleceği, iş merkezleri, ofisler, çarşılar, çok katlı mağazalar, müze, kütüphane, sergi salonu gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokantalar ve restoranların yer alacağı, banka ve finans kurumlarının kendisine yer bulabileceği bir bölgeye dönüşecek. Kepez Varyantı'nın hemen altında sırtını dağa ve ormana veren Kepezaltı ve Santral mahallelerinde imar düzenlemesi yaklaşık 31 bin yeni nüfusu kendisine çekecek şekilde hazırlandı.
Planda proje alanının yüzde 17.5'i yeşil alan olarak ayrılırken, bu oran alanın yüzde 46.5'ini oluşturacak konut alanlarının ardından en fazla paya sahip kullanım miktarı oldu. Projede 209.368 metrekare yeşil alan yer alırken buna ek olarak eğlence, dinlenme, piknik ihtiyaçlarının karşılanabileceği 20.775 metrekarelik rekreasyon alanı da projede yer alıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.