Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kendisini deprem enkazından kurtaran itfaiyeciyle yuva kurdu

Ankara İtfaiyesi'nde görevli Cebrail Sarsılmaz, 6 Şubat depremlerinde Müjde Apartmanı'nın enkazından kurtardığı Sinem Kaynak ile hayatını birleştirdi.
Kendisini deprem enkazından kurtaran itfaiyeciyle yuva kurdu
04 Temmuz 2024 08:16:32
Ankara İtfaiyesi'nde görevli Cebrail Sarsılmaz, 6 Şubat depremlerinde Müjde Apartmanı'nın enkazından kurtardığı Sinem Kaynak ile hayatını birleştirdi.

Türkiye, 6 Şubat 2023'te Cumhuriyet tarihinin en büyük can kaybına ve yıkımına neden olan depremlerle sarsıldı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem ve 9 saat sonra Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem, 11 şehirde, 62 ilçede ve 10 bin 190 köyde büyük yıkıma yol açtı.

Enkaz altından çıkarılması için yoğun çaba sarf etmişti

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki depremin ardından bölgede arama kurtarma operasyonlarına katıldı. Ankara İtfaiyesi ekipleri, yıkılan Müjde Apartmanı'nın enkazında Sinem Kaynak ve kardeşine ulaşarak kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Enkaz altında bulunan Sinem'in kurtarılmasında özellikle itfaiye eri Cebrail Sarsılmaz büyük rol oynadı.

Yuva kurdular

Sinem Kaynak ile Cebrail Sarsılmaz aşklarını evlilikle taçlandırmaya karar verdi. Ankara Aşık Veysel Nikah Salonunda geçtiğimiz gün kıyılan nikahta ikilinin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Acı günlerin ardından mutlu bir son çıkmasından dolayı hem kendi hem eşi adına heyecanlı olduğunu söyleyen itfaiye eri Cebrail Sarsılmaz, "6 Şubat depreminde arama kurtarmada 13 gün görev aldım. Kahramanmaraş'ta Müjde Apartmanı'ndan eşimi ve kardeşini canlı olarak enkazdan çıkardık. Farklı ve anlatılamayacak bir duygu. Trajik bir olaydan böyle mutlu bir sona kavuştuk." dedi.

İçimizde buruk bir hüzün var

Sinem Kaynak ise, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Olumsuz bir olay neticesinde bir araya gelsek de enkazdan çıkarılan şanslı birkaç kişiydik. Ertesinde hayat bizi birleştirdi. İçimizde buruk bir hüzün var. Hem kendi kayıplarımız hem diğer kayıplar için üzgünüz ancak hayat devam ediyor, mutluyuz."