Kelebek hastalığı nedir? Tedavisi var mı?
Hauk Levent'in İzmir'de ziyaret ettiği Kelebek hastası Elfida ile gündeme "Kelebek hastalığı nedir" sorusu geldi. Kelebek hastalığının tedavisi var mı? Kelebek hastalığının belirtileri nelerdir? İşte ayrıntılar...
Kelebek hastalığı, Haluk Levent'in, 11 yaşındaki Epidermolysis Bullosa hastası Elfida Gündüz'ü İzmir'de ziyaret etmesiyle yeniden gündeme geldi. Haluk Levent'in ziyaret ettiği kelebek hastalığı bulunan Elfida gözyaşlarını tutamadı. Birçok kişi bu ziyaretin ardından, 'kelebek hastalığı nedir, kelebek hastalığı tedavisi var mı?' sorusuna yanıt arıyor. İşte 'kelebek hastalığı nedir' sorusunun yanıtı... Haluk Levent, kelebek hastalığı bulunan Elfida Gündüz'ü İzmir Karabağlar'da ziyaret etti. Tiyatro sahnesinde gerçekleşen ziyarette 11 yaşındaki Elfida gözyaşlarını tutamadı. Duygusal anlar birçok insanı derinden etkilerken, küçük kızın hastalığı merak konusu oldu. Epidermolozis bülloza olarak bilinen kelebek hastalığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, kelebek hastalığı nedir? Kelebek hastalığı tedavisi var mı? İşte detaylar...
KELEBEK HASTALIĞI NEDİR?
Kelebek hastalığı deride veya ağız içi, genital bölge, anal bölge, göz, burun, nefes yolu, yemek borusu gibi mukozada olarak adlandırılan bölgelerde görülen su kabarcıklarıdır Bu su kabarcıklarının içi sıvı ile dolu olur. Hastalığın asıl adı 'Epidermolozis bülloza'dır. Ancak halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinir. İçi su dolu kabarcıklar bül olarak adlandırılır. Büller çoğunlukla oluştukları bölgeye uygulanan baskı, çarpma ve benzer nedenlerde görülür. Hastalık deriyi ve deri altına bağlayan yapıları oluşturan liflerdeki maddelerin bazılarının eksik yapımına bağlı olarak gelişim gösterir. Bağlar hafif bir darbe ile kopabilir. Kopması sonucunda deri altında oluşan bölgeye sıvı sızar ve burada bül denilen su kabarcıkları görülür.
KELEBEK HASTALIĞI TEDAVİSİ VAR MI?
Tıp günümüz şartlarında birçok hastalığı etkisiz kılabilmekte. Peki kelebek hastalığının tedavisi mümkün mü? Tıp her ne kadar ileri seviyede olsa da bazı kalıtsal hastalıklar karşısında çaresiz kalabiliyor. Kelebek hastalığı da kalıtsal bir hastalık. Günümüz şartlarında kalıcı bir tedavi yöntemi bulunmuyor.
.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.