Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?
Keçiboynuzu, içerdiği besin ve mineraller sayesinde birçok hastalığın tedavisinde şifa niteliğindedir. Özellikle Akdeniz bölgesinde sık bulunan keçiboynuzu vatandaşlar tarafından da sık tüketilen bir meyvedir. Peki Keçiboynuzunun faydaları nelerdir? Zararları var mıdır? İşte soruların yanıtları...
Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?
Lifli yapısı ve zengin besin içeriği sayesinde LSD (kötü kolesterol) seviyesini düşürür. Bunun yanı sıra yapılan bazı bilimsel çalışmalarla hiper kolesterol hastalığının tedavisinde önemli bir yardımcı ürün olarak tüketilmesinin önemi kanıtlanmıştır.
Sindirim sisteminde meydana gelen çeşitli problemlerin tedavisine yardımcı olur. Özellikle ishalin kesilmesine önemli ölçüde etki eder. İshal tedavisi için yetişkinlerin yanı sıra çocukların da keçiboynuzu tüketmesinde bir sakınca yoktur.
Serbest radikallerle mücadele eden güçlü bir antioksidan niteliğindedir. Yoğun lifli içeriğiyle midenin kuvvetlenmesini ve sindirim sistemindeki işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Bağırsaklarda meydana gelmesi muhtemel enfeksiyonlara karşı koruyucu bir rol üstlenir.
Antioksidan etkileri sayesinde özellikle akciğer kanserini önler. Sigara gibi akciğerlerin yapısına zarar verebilecek maddelerin bu zararlı etkilerinin önüne geçer.
Solunum yollarında ortaya çıkan bakterilerin ölmesini sağlar. Bu sayede özellikle kış aylarında gelişen salgın hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir.
Hasar görmüş hücreleri onarır ve bu hücrelerin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmelerine olanak tanır. Bu sayede bağışıklık sistemi güçlenir ve vücut direnç kazanır.
Şiddetli öksürük problemini çözüme kavuşturur. Öksürüğün kaynağı serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırır, enfeksiyonu giderir. Daha sağlıklı bir şekilde nefes alıp vermeyi mümkün kılar.
Kanı temizler ve damarlardaki olası sıkışmayı önler.
Kemik erimesini önler. Yüksek oranda içerdiği kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.
Libidoyu ve cinsel gücü artırır. İktidarsızlığa son verir. Sperm miktarını artırır.
Keçiboynuzunun olası zararları
Keçiboynuzu, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Bu açıdan birçok hastalığının şifası niteliğindedir ancak bazı durumlarda yanlış ya da aşırı tüketimi dolayısıyla kimi yan etkilerin ortaya çıkması olasıdır.
- Şeker hastalarının keçiboynuzu tüketmeden önce doktorlarından onay almaları gerekir.
- Aşırı miktarda tüketilmesi halinde baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi problemlerle karşılaşılma ihtimali bulunur.
- Kan inceltici ilaç kullanan kişiler de keçiboynuzunu doktorlarının bilgisi dahilinde tüketmelidirler.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.