Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.
Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem
22 Ağustos 2023 13:23:58
AFAD verilerine göre Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Türkiye saatiyle 13.17'de, Kayseri'nin Sarız ilçesinde yerin 7 kilometre derinliğinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre iller Kahramanmaraş ve Nevşehir'de de hissedildi.

Türkiye saatiyle 13.17'de, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen bir deprem, Kahramanmaraş, Malatya ve Nevşehir gibi çevre illerde de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kayseri İli Sarız ilçesinde saat 13.17’de 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı ilk değerlendirmede, "6 Şubat'ta peş peşe gelen depremler Türkiye'deki tüm fay zonlarını huzursuz etmişti. Bu dönemde sadece depremin olduğu yerde artçılar meydana gelmiyor. Komşu alanlarda da bazı deprem haberleri alabiliyoruz. Sarız civarında aktif bir fay var. Kayseri civarlarında da Erciyes fayı gibi pek çok fayın da aktif olduğunu biliyoruz. Burası bir deprem bölgesi; bu tarz aktiviteler normal karşılanabilir, ancak 4.7 büyüklüğünde olan bu deprem insanlar tarafından hissedilmiş olabilir. Bundan sonraki süreci izlemek gereklidir ki ne tür bir deprem olduğunu yorumlayabilelim." şeklinde açıklamalarda bulundu.