Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
35.17
Gram Altın
2465.51
BIST 100
10872.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Katil İsrail tahliye çağrısı yaptı

Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi'nin çalışanları, Katil İsrail'in hastanenin boşaltılmasını istedi
Katil İsrail tahliye çağrısı yaptı
02 Temmuz 2024 09:47:14
Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi'nin çalışanları, Katil İsrail'in hastanenin boşaltılmasını istedi

İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yaşayan Filistinliler, Katil İsrail'in bölgeyi boşaltma çağrısının ardından El-Mevasi bölgesine göç etmeye başladı.

Hastaneler Tahliye Ediliyor

Bu süreçte, hastanelerde tedavi gören yaralılar farklı sağlık merkezlerine nakledilmeye başlandı. Sağlık kaynakları, Gazze Şeridi'nde az sayıda faal olan sağlık merkezlerinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesi'nden tahliye edilen hasta ve yaralıların kent merkezindeki Nasır Hastanesi’ne taşındığını belirtti. Hastane personeli, olası bir bombalama durumunda zarar görecekleri endişesiyle tıbbi cihaz ve aletleri de tahliye ediyor.

Kendi Güvenliğiniz İçin Kenti Boşaltın

İşgalci İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Han Yunus'un doğusundaki bölgelerin güvenlik gerekçesiyle boşaltılmasını istedi. Katil İsrail ordusunun çağrısından kısa bir süre sonra, kentin doğusundaki Filistinliler El-Mevasi bölgesine doğru göç etmek zorunda kaldı.

Temel İhtiyaçlardan Yoksunlar

El-Mevasi, Refah'ın batısında yer alan ve büyük ölçüde açık arazilerden oluşan bir bölge. Bu bölgede altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik hatları, iletişim ve internet hizmetleri bulunmuyor. Bu zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren yerinden edilmiş Filistinliler, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetleri konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor.