Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
37.93
Gram Altın
2818.10
BIST 100
9774.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Katil İsrail Nusayrat Kampı'na ölüm yağdırdı!

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli katledildi.
Katil İsrail Nusayrat Kampı'na ölüm yağdırdı!
15 Eylül 2024 08:09:50
Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli katledildi.

Katil İsrail savaş uçakları, Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda Ebu Sarrar Kavşağı'nı hedef aldı ve bölgeye yoğun bombardıman düzenledi. WAFA'nın aktardığına göre, saldırıda üç Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca İsrail askeri araçları, kampa yönelik yoğun ateş açtı.

Katil İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda Suveydan ailesine ait bir evi vurdu. Bu saldırıda da en az bir Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava ve topçu saldırılarında en az 26 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Basal’ın aktardığına göre, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kasabasına düzenlenen topçu saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti.

El-Megazi Kampı'nda bir evi hedef aldı

Gazze kentinde düzenlenen 3 ayrı hava saldırısında ise 21 Filistinli yaşamını yitirdi. Kentteki Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan Zeytun Şehitleri Okulu'na yönelik saldırıda, 2'si çocuk, 1'i kadın olmak üzere 5 Filistinli öldü.

İsrail, Gazze'nin orta kesimindeki El-Megazi Kampı'nda bir evi hedef aldı, bu saldırıda en az 2 Filistinli yaşamını kaybetti. Han Yunus'un güneyindeki Attar bölgesinde sığınmacıların kaldığı çadıra düzenlenen saldırıda da 1 Filistinli hayatını kaybetti.

41 bin 182 Filistinli katledildi

Katil İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 41 bin 182 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenler arasında 16 bin 715 çocuk ve 11 bin 308 kadın bulunuyor. Ayrıca 95 bin 280 kişi yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin bulunduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınarak ağır tahribat yaşanıyor.