Dolar (USD)
34.09
Euro (EUR)
37.93
Gram Altın
2817.76
BIST 100
9758.14
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Katil İsrail Gazze'ye ölüm yağdırdı! 27 Filistinli katledildi

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gece boyunca düzenlediği saldırılarda 27 Filistinli katledildi.
Katil İsrail Gazze'ye ölüm yağdırdı! 27 Filistinli katledildi
11 Eylül 2024 09:10:25
Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gece boyunca düzenlediği saldırılarda 27 Filistinli katledildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, katil İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta Huzaa Mahallesi'nde "el-Karafi" ailesine ait evi hedef alması sonucu 13 Filistinli katledildi, çok sayıda kişi yaralandı. Ayrıca, katil İsrail ordusuna ait hücum botlarının Han Yunus'taki el-Mevasi bölgesi kıyılarında gerçekleştirdiği saldırıda bir balıkçı yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Kampı'na düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı, 3'ü çocuk ve 2'si kadın olmak üzere 9'a yükseldi. Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Kampı'nda "Ebu Uteyvi" ailesine ait evi hedef alan işgalci İsrail ordusunun saldırısında ise 4 Filistinli katledildi, 11 kişi yaralandı.

İşgalci İsrail ordusu, gece boyunca havadan, karadan ve denizden Gazze Şeridi'ni hedef almayı sürdürdü. 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda, en az 16 bin 715’i çocuk ve 11 bin 308’i kadın olmak üzere toplam 41 bin 20 Filistinli katledildi, 94 bin 925 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapı hastane ve eğitim kurumları dahil olmak üzere büyük zarar görmeye devam ediyor.

Şeria'da 5 Filistinli katledildi

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, kızılay ekiplerinin, Tubas'taki Tevhid Camii yakınlarında meydana gelen bombalı saldırıda ölen 5 kişinin cesedini enkazdan çıkardığı kaydedildi.

Açıklamada, saldırıda ölenlerin naaşlarının hastaneye kaldırılmaya başlandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları da yaptıkları açıklamada, İsrail ordusuna bağlı güçlerin Tubas kenti ve yakındaki Tammun beldesine baskın düzenleyerek sokağa çıkma yasağı uyguladığını bildirdi.

İsrail güçlerinin Türk Tubas Devlet Hastanesi'ni kuşattığını ve oraya giden tüm yolları kapattığını belirten görgü tanıkları, kentte zaman zaman silah ve patlama seslerinin duyulduğunu ifade etti.

Çok sayıda Filistinliyi esir alındı

Bu arada yerel kaynaklardan edinileni bilgiye göre, işgalci İsrail ordusu bu sabah erken saatlerde Nablus ve Kalkilya kenti, Cenin yakınlarındaki Fahme beldesi ile Ramallah, El Halil ve Beytüllahim vilayetlerindeki beldelere baskın düzenleyerek çok sayıda Filistinliyi esir aldı.

İşgal altındaki Şeria'nın batısında ve Kudüs'ün doğusunda da 7 Ekim 2023'ten bu yana işgalci İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 699 Filistinli hayatını kaybetti.