Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2980.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kastamonu'daki fırtınadan 4 ilçe etkilendi

Kastamonu Valiliği, bölgede etkili olan fırtınadan İnebolu, Abana, Cide ve Çatalzeytin ilçelerinin etkilendiğini açıkladı.
Kastamonu'daki fırtınadan 4 ilçe etkilendi
29 Kasım 2023 00:00:11
Kastamonu Valiliği, bölgede etkili olan fırtınadan İnebolu, Abana, Cide ve Çatalzeytin ilçelerinin etkilendiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, kentin özellikle sahil ilçelerinde pazar ve pazartesi günleri kuvvetli fırtınanın etkili olduğu hatırlatıldı.

Vali Meftun Dallı koordinesinde, Türkiye Afet Müdahale Planında (TAMP) yer alan Afet Çalışma Grupları'nın 24 saat esaslı teyakkuz durumuna geçirildiği aktarılan açıklamada, "Pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gece boyunca kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle denizde şiddetli dalgalar oluşmuştur. Olumsuz hava koşullarına bağlı olarak İnebolu, Abana, Çatalzeytin ve Cide ilçelerimizde bazı evlerin bodrum katlarını ve iş yerlerini su basmıştır. Şiddetli dalgalar nedeniyle sahillerimizde ve limanlarımızda bazı hasarlar meydana gelmiştir." ifadelerine yer verildi.

Vali Dallı'nın da bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olaylara müdahale edilebilmesi için AFAD, İl Özel İdaresi, Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları sahil ilçelerimize yönlendirilmiştir. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Cide-Bartın kara yolunun Gebeş mevkisinde 17. kilometresinde, 19 Kasım'da meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle üç noktada çökmeler oluşmuş ve ilgili kurumlarca 1 ekskavatör, 2 yükleyici, 8 kamyon, 3 greyder ve 2 pikapla gerekli çalışma başlatılmıştı. Aynı bölgede 27 Kasım gecesi olumsuz hava koşulları nedeniyle yeniden göçükler meydana gelmiş olup bu alanla ilgili daha geniş çaplı bir çalışma yürütülmeye başlanılmıştır. Yapılan müdahalelerle ulaşım tek şeritten sağlanmaya devam etmektedir. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bolu 13. Bölge Müdürlüğü tarafından da bu alanla ilgili dalgakıran etüt proje çalışması başlatılmıştır."

İnebolu ilçesinde karaya oturan "VAMOS" isimli gemiyle ilgili gerekli çalışmaların devam ettiğine de işaret edilen açıklamada, "Olumsuz hava şartlarından etkilenen ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları ivedilikle başlatılmış olup, vatandaşlarımızın zararları ilgili mevzuat çerçevesinde karşılanacaktır." bilgisi verildi.

Gündem haberleri, bir ülke, topluluk veya dünya genelinde en fazla ilgiyi ve dikkati çeken olayların, gelişmelerin, politika değişikliklerinin, felaketlerin ve önemli konuların medya ve kamuoyu tarafından takip edilen haberleridir. Bu haberler, genellikle siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel konuları kapsar ve toplumun günlük yaşamını, kararlarını ve bakış açılarını etkileyebilir. Gündem haberlerinin çeşitliliği oldukça geniştir. Bunlar, siyasi seçimler, hükümet değişiklikleri, ülke içi ve uluslararası ilişkiler, doğal afetler, salgın hastalıklar, ekonomik dalgalanmalar, kültürel etkinlikler, bilimsel keşifler, sanatsal eserler, spor olayları ve daha fazlasını içerebilir. Bu haberler, medyanın yanı sıra internet siteleri, televizyon, radyo ve basılı medya aracılığıyla yayınlanır.

Güncel Gündem Haberleri

Gündem haberleri toplumun bilgilendirilmesi, farkındalığın meydana getirilmesi, kamuoyu oluşturulması ve politika yapıcıların, iş dünyası profesyonellerinin, bilim insanlarının ve diğer ilgililerin stratejik kararlarını etkileyebilir. Medya kuruluşları, bu tür haberleri hızla ve doğru bir şekilde sunmaya çalışırken, kamuoyunun ilgisini çekecek başlıklar ve içerikler oluştururlar. Gündem haberleri, sürekli değişen bir yapıya sahiptir ve medyanın dinamik doğasının bir yansımasıdır. Bu haberler, okuyucuların ve izleyicilerin olayların gelişimine ayak uydurmalarını ve dünya etrafındaki önemli değişiklikleri anlamalarını sağlar. Dolayısı ile gündem haberleri, toplumu güncel olaylar ve önemli gelişmeler hakkında bilgilendirir. İzleyicilere ve okuyuculara olayların, politika değişikliklerinin, doğal afetlerin, salgın hastalıkların, kültürel etkinliklerin ve daha fazlasının ne olduğunu ve nasıl etkilediğini anlama fırsatı sunar.

Sıcak Gündem Haberleri Milat'ta

Toplumun günlük yaşamını etkileyen olayları ele alan gündem haberleri Milatgazetesi.com adresi üzerinden güncel olarak yayımlanır. Ekonomik dalgalanmalar, spor olayları, kültürel etkinlikler ve daha fazlası bu kategoriye dahil edilir ve tüm gelişmeler Milat Gazetesi'nin resmi internet adresinde yer alan gündem haberleri alanı üzerinden takip edilebilir.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme