Kastamonu'da korkutan yangın!
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, bir sitedeki 12 katlı binanın 9'uncu katında bulunan, G.İ'ye ait dairede, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, güvenlik amacıyla binadaki vatandaşları tahliye etti.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın diğer dairelere sıçramadan söndürüldü. Yangın sonucu evde hasar oluştu.
Yangın nasıl oluşur ve nasıl söndürülür?
Gerek bir anlık dikkatsizlik, gerek tesisattaki fark edilemeyen sorunlar nedeni ile tüm yaşam alanları yangın riskini barındırır. Her ne kadar uzak bir ihtimal gibi görünse de maalesef yangın sıkça yaşanabilen bir afettir. Örneğin 2021’in ilk dört ayında sadece İstanbul’da 6738 yangın söndürülmüştür. Ev ve iş yerlerinde yangın çıkma riskini düşürmek ve erken müdahalede bulunabilmek için de bazı temel bilgilerin bilinmesinde fayda vardır.
Yangın nasıl başlar?
Yangının oluşması için yangın üçgeni adı verilen üç etkenin varlığı gereklidir: Oksijen, yanıcı madde ve ısı. Yanma reaksiyonun oluşması için ısı, yanıcı madde ile buluşur. Alevin yayılmasına ise havada bulunan oksijen yardımcı olur.
Bunu şu örnekle açıklayabiliriz: Kibrit yardımı ile bir mumu yaktığınızda alev ortaya çıkar. Mumun üzerine kavanoz örttüğünüzde yani oksijen faktörünü ortadan kaldırdığınızda ise alev söner. Mumun fitilini kestiğinizde yani yakıt olan mumu uzaklaştırdığınızda da fitil kısa süre sonra söner. Bu nedenle yangın söndürmenin temel prensibi, oksijeni ve yanıcı maddeyi ortadan kaldırarak söndürme işlemini gerçekleştirmektir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.