Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2838.36
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kars'ta susuz kalan köylüler bornozla eylem yaptı

Kars'ta içme suları akmayan ve su kaynakları kuruduğu için hayvanlarını sulayamayan köylüler üzerlerine giydikleri bornozlarıyla Kars-Ani yolu üzerine çıkarak eylem yaptı.
Kars'ta susuz kalan köylüler bornozla eylem yaptı
23 Ağustos 2014 15:41:00
Kars'ta içme suları akmayan ve su kaynakları kuruduğu için hayvanlarını sulayamayan köylüler üzerlerine giydikleri bornozlarıyla Kars-Ani yolu üzerine çıkarak eylem yaptı.

Kars merkez Subatan köylüleri 8 aydır akmayan sularını üzerlerine bornoz giyerek ana yola çıkıp seslerini duyurmak için yolu trafiğe kapattı. Kars'ta çalmadıkları kapı kalmadığını belirten köylüler yetkililerden duyarlı olmalarını istediler. Kuruyan su kaynaklarından dolayı hayvanlarını sulayamayan köylüler, hayvanlarıyla birlikte yol kesti. Üzerine giydiği beyaz bornozla eylem yapan Şefik Kaya; "Köyümüzün su kaynakları kurumuş bulunmaktadır. Hayvanlarımız göletlerden su içiyordu. Bu yıl yağış olmadığı için Göletlerimiz kurumuş. Köyümüzün suyu yoktur. Hayvanlarımız susuzdur 3 bin hayvan susuz bulunmaktadır. Civar köylerden su taşıyarak hayvanlar sulanmaktadır. Bu şekilde bu nereye kadar devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakanımızdan bu konuya acil yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.

Yaklaşık 8 aydır su kaynakları kuruduğu için hayvanlarını sulayamayan 130 haneli, bin 300 nüfuslu Subatan Köyü'nde içme suları da akmıyor. İçme suları akmadığı için günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan köylüler durumu defalarca Kars Valiliği'ne ilettiklerini ileri sürdüler. Köylüler kışın gelmesine 2 ay kaldığını, eğer kısa sürede köylerinde sondaj vurularak su çıkarılmazsa kışın çok daha büyük sıkıntılar yaşayacaklarını belirttiler.

Köylülerden Ercan Daşdemir, "Yaklaşık 6 aydır susuz yaşıyoruz ve bir büyük felakette yaklaşıyor. 2 ay sonra bu felaketi göreceğiz. Kış geldiğinde bu su kuruyacak. Tamamen kuruyacak. Donduğu gibi bu su akmayacak. Ve içme suyumuzda yok bu da yok. Hayvanlarımızı nereden sulayacağız. Biz sadece devletten, başbakandan, validen sadece bir ricamız var. Bize bir sonda versinler. Sondajla çıkaralım su, eğer gerekirse yoksa paramızla sondajı versinler biz ihtiyacımızı karşılayalım. Su çıkaralım" şeklinde konuştu.

Merkez Subatan köylüleri, Kars Valiliği'nden duyarlı olmalarını isteyerek su sorunu çözmelerini istediler. Köylüler kısa sürede su sorunları çözülmezse bu sefer Kars-Ani yolunu trafiğe kapatarak yanlarında getirdikleri leğen ve kovalara doldurdukları sularla yol ortasında banyo yaparak seslerini duyuracaklarını belirttiler

Kaynak: İHA