Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kardeşliğe yapılan sabotajı gördük

Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle yurt genelinde başlatılan eylemler Gaziantep'e de sıçradı. Olaylar sonucu Gaziantep'te de 4 vatandaş hayatını kaybettiği gösterilere ilişkin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MİLAT Gazetesine konuştu. Şahin, konuşmasında MİLAT'a doğru haber ve yerinde analizlerinden dolayı teşekkür etti.
Kardeşliğe yapılan sabotajı gördük
13 Ekim 2014 00:00:00
Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle yurt genelinde başlatılan eylemler Gaziantep'e de sıçradı. Olaylar sonucu Gaziantep'te de 4 vatandaş hayatını kaybettiği gösterilere ilişkin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MİLAT Gazetesine konuştu. Şahin, konuşmasında MİLAT'a doğru haber ve yerinde analizlerinden dolayı teşekkür etti.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP

Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep, sanayi, ticaret, hoşgörü, kardeşlikte, huzurda, barışta, güvendeve istikrarda örnek bir şehrimiz.Gaziantep yükselen bir değer ve 2023 vizyonuna en yakın olan bir şehir.Başkan Şahin,6 milyar dolarla 170 ülkeye ihracatıyla yüz binlerleçalışanıyla organizesiyle ülkenin yükünü alıp, muhteşem bir güç varburada. Bundan rahatsız olan ve acıdan yararlanan bu umutla sürekli denemeler yapıyorlar.'Acaba buranın iç kavrayışını bozabilirmiyiz?' diye ama hamdolsun Gaziantep oyuna gelmedi.Benim 12 yıldır siyasi hayatım boyunca bunu gördüm.

Hasar tespit çalışmaları yapıyoruz

PKK yandaşları önde çocukları kullanarak, arkadada terörestirmesini eleştiren Şahin,"Terör yandaşları silahlarıyla terör estirmeye çalışan kişilerin bir örgütün yapmaya çalıştığı, asayişi bozma, barışıbozma, kardeşliğibozma üzerindeki oyunu yeniden bozduk. Zarar gören işyerleriyle ilgili olarak şu anda hasar tespit çalışmalarının yapıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında işyerleri zarar gören vatandaşımızın zararı karşılanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ayrıca çıkan olaylarla ilgili de 25 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Gözaltına alınan 25 kişiden 5'inin de tutuklandığınıadli ve idari takibinin de yapılmakta olduğunu belirtti.

Gazianteplilere teşekkür etti

Gaziantep halkını sağduyuçağrısı yaptıklarını ve bu çağrının olumlu karşılandığını da belirten Şahin, "Sağduyu çağrısına uyan Gaziantepli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.Kent merkezinde bulunan ya da ilçelerdeki çadır kentlerde yaşayan Suriyeli vatandaşlarla ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Suriyeli vatandaşlarla ilgili her konu kontrolümüz altında" dedi.

Demirtaş ve ekibi samimi değil Selahattin Demirtaş'ın halkı sokağa yönlendirmesine tepki gösteren Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, o açıklamaları talihsizlik olarak değerlendirdi. Şahin konuşmasının devamında, "Doğrusu ben Selahattin Demirtaş'a yakıştıramadım ne kendine ne partisine yakıştı. Sokakta toparlayamamağınızinsanları neden sokağa döküyorsunuz? Her tarafa zarar veriyorsunuz, sonrada bunları hiç yapmamış gibi bunun sorumlusu kendilerinin olmadığını söylüyorlar. Halkımız neyin ne olduğunu bir şekilde görüyor. Vatandaşlarımız çözüm sürecini baltalamak isteyen, sevgiye, kardeşliğe yapılan sabotajın ne olduğunu fark etti. Bütün bu olayları çıkaranlar inanıyorum kicezasız kalmayacaklardır"ifadelerini kullandı.

MİLAT'a teşekkür etti

Fatma Şahin, "Zor zamanlarda halkadoğru haberulaştırdığıveolayları yerinde analiz ettiği için MİLAT gazetesine çok teşekkür ediyorum. Son zamanlardayaşadığımız toplum mühendisliğini, algıyönetiminin çalışıldığının, birgeçekler, birfotoğraf, birsergi, birsatır, birresim üzerinden bütün şehri bütün bölgeyi, farklı bir noktada algılatmaya çalışan kötü niyetli insanlar mevcut.Bunlarla mücadele edebilmemiz için, doğrununve iyinin yanında olan yayın kuruluşlarımıza büyük bir ihtiyacımız var"dedi.

ECRİN BEBEK SÜTSÜZ KALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çıkan olaylarda evinin penceresinde perdesini kapattığı sırada vurulan Sevgi Alıcı'nın taziyesine gittiklerini, Ecrin'in gelip süt istiyor,meme istiyor demesi, bütünacılarımızı artırdı ve derinleştirdi. Bu acıyı yaşatanlar hiç tanımadığı bir insana zarar veren insanlarında hem bu dünyada hem ahrette cezalandırılacaktır" şeklinde konuştu.