Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.14
Gram Altın
2987.82
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KARDEŞİM SEN ÖZGÜRSÜN!

Anadolu Gençlik Derneği Ayasofya Camii önünde bir protesto eylemi düzenledi. Mısır'da darbecilerin İhvan-i Müslimu00een teşkilatı mensubu 529 kişi ile ilgili verdiği idam kararları, meydanı dolduran yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.
KARDEŞİM SEN ÖZGÜRSÜN!
11 Nisan 2014 15:47:00
Anadolu Gençlik Derneği Ayasofya Camii önünde bir protesto eylemi düzenledi. Mısır'da darbecilerin İhvan-i Müslimu00een teşkilatı mensubu 529 kişi ile ilgili verdiği idam kararları, meydanı dolduran yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Haber: Özlem DOĞAN

Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği, Mısır'da cunta tarafından idama mahkum edilen 529 kişiye destek amaçlı protesto eylemine yağan yağmura rağmen yoğun katılım oldu. Üzerinde temsili kefen ve ellerinde Mısır bayrağı bulunan kalabalık Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine sloganlar attı. Darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için dua etti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi eski milletvekili Adil Raşid meydanı dolduran kalabalığa Arapça hitap ederek eyleme destek verdi. Temsili idam sehpalarının kurulduğu eylemde üzerinde 'Beni de yazın, 530 olsun', 'Kardeşim sen özgürsün', '530 olmaya geldik' yazılı pankartlarda açıldı. Konuşmaların yapıldığı platformun önüne temsili olarak iki darağacı kuruldu.

Lanetliyoruz

AGD Şube Başkanı Ali Uğur Bulut konuşmasında idam kararlarını alan mahkemenin adil olmadığını belirterek, uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasına tepki gösterdi. Bulut, "Mısır'da verilen bu insanlık dışı kararlar karşısında seslerini çıkarmayan, demokrasi havarisi geçinenlere yazıklar olsun. Uluslararası standartlarda yargılama yapan adil bir mahkemenin iki günde 529 kişinin idamına karar vermesi mümkün değildir. Bu adil bir yargılama değildir. Bu kadar kişinin dosyasının ve her dosyada binlerce sayfanın okunması bile aylarca zaman alacağı ortada iken, okumadan, tanıkları ve savunma avukatlarını dinlemeden mahkemenin karar vermedeki aceleci tavrı, bu kararın meşru olmadığını da açıkça göstermektedir. Bu yüzden bir kez daha hukuk adına, oynanan bu oyunu şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz" dedi. Mısır halkı iradesini ortaya koydu

Mısır halkının oylarıyla göreve gelen Muhammed Mursi'nin geçen yıl cuntacılar tarafından zorla görevinden uzaklaştırıldığını ifade eden Bulut, "Bu haksızlık karşısında kahraman Mısır halkı iradesini ortaya koymuş, darbecilere karşı direnmiş, protestolar aylarca devam etmişti. Seçilmiş meşru yönetimi savunan ve bu hakkını ifade hürriyeti kapsamında barışçıl gösterilerle ortaya koyan Mısır halkının temsilcilerini idama mahkum etmek hangi hukuk anlayışı ile bağdaşır" dedi. Şiddetin sahibi cuntadır

Bulut, Müslüman Kardeşler hakkında cunta mahkemesinin skandal kararı hakkında ise şöyle konuştu: "Şiddetin asıl sahipleri olan cunta yönetimi, masum ve suçsuz İhvan mensuplarını 'halkı şiddete teşvik' suçlamasıyla cuntacı mahkemelerde yargılıyor ve 528 yöneticiye idam kararı veriyor. İnanıyoruz ki, bu idam kararları Mısır halkının mücadelesini sekteye uğratamayacak, gelecek nesiller için kıvılcım olacaktır. Sisi'ler ve yandaşları unutulacak, Mursi ve Müslüman Kardeşler unutulmayacaktır."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme