'Karargah evleri' soruşturmasına takipsizlik
11 Eylül 2014 08:35:00
TSK'da görevli bazı personel ile İP yöneticileri arasında yasa dışı bir siyasi yapılanma olduğu iddialarına dair aralarında Doğu Perinçek'in de bulunduğu 91 kişi hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görevli bazı personel ile İşçi Partisi (İP) yöneticileri arasında yasa dışı bir siyasi yapılanma olduğu iddialarına ilişkin aralarında İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 91 kişi hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Mesut Erdinç Bayhan'ın hazırladığı 18 sayfalık takipsizlik kararında, Askeri Savcılık tarafından görevsizlik kararı verilen dosyanın ilk önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 2011'de de Ankara Savcılığı'nın yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği anımsatıldı.
Takipsizlik kararında, şüphelilerin savunmaları, tanık beyanları, kurumlar arası müzekkereler ile bilirkişi raporlarına yer verildi.
Kararda, ''İP/Karargah evleri'' başlıklı MİT belgesinde isimleri geçen şüphelilerden Cengiz Köylü, Hikmet Çiçek, Doğu Perinçek, Mehmet Bora Perinçek ve Mehmet Bedri Gültekin hakkında aynı eylemlerle ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ''Ergenekon'' davası kapsamında karar verildiği, bu nedenle bu dosyada yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi.
Takipsizlik kararında, diğer 86 şüpheli hakkında ise ''Ergenekon terör örgütü üyesi oldukları ve bu örgüt çerçevesinde eylemlere iştirak ettiklerine, bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiklerine ayrıca devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin ettikleri ve sızdırdıklarına dair kamu davası açılmasını gerektirecek mahiyette somut delil elde edilemediği anlaşıldığından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir'' denildi.
Soruşturmanın geçmişi
TSK'da görevli bazı personel ile İP yöneticileri arasında yasa dışı bir siyasi yapılanma olduğu iddialarını içeren bir belge MİT tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilmişti. Bu belgenin İP Genel Merkezi'nde de bulunduğu iddiaları üzerine "Ergenekon'' soruşturması kapsamında partinin genel merkezinde yapılan aramada ''çok gizli'' dereceli MİT belgesi ele geçirilmişti.
Bunun üzerine 2008'de Askeri Savcılık tarafından soruşturma açılmış, daha sonra dosya görevsizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yollanmıştı. Söz konusu soruşturmada 2011'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yetkisizlik kararı verilerek, dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.
Kaynak: AA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.