Dolar (USD)
33.99
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.67
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Karamollaoğlu yerel seçimler için rotasını çizdi

Cumhurbaşkanığı ve genel seçimlerde 7'li masa ile ortak hareket eden Saadet Partisi Belediye seçimlerinde nasıl bir rota çizeceğine karar verdi.
Karamollaoğlu yerel seçimler için rotasını çizdi
30 Temmuz 2023 09:31:24
Cumhurbaşkanığı ve genel seçimlerde 7'li masa ile ortak hareket eden Saadet Partisi Belediye seçimlerinde nasıl bir rota çizeceğine karar verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Belediye seçimlerine ilişkin partililerine seslenerek “Türkiye’nin bütün il, ilçe ve beldelerinde kendi amblemimizle seçimlere gireceğiz. Bu, Saadet Partisi-Gelecek ittifakıdır aynı zamanda” dedi.

7'li masa ile ortak hareket eden Saadet Partisi, CHP sıralarından ciddi oy alarak mecliste çoğunluk elde ederken seçimin gizli kazananlarından biri olarak görülüyordu.

Kritik Belediye seçimleri yaklaşırken açıklamalarda bulunan Temel Karamollaoğlu şu açıklamalarda bulundu:

“Bir numaralı hedefimiz, Türkiye’nin bütün il, ilçe ve beldeler de kendi amblemimizle seçimlere gireceğiz. Bu Saadet Partisi – Gelecek ittifakıdır aynı zamanda. Biz hem belediye başkanlıklarına, belediye meclis üyelerine ve il genel meclisi adaylarımızı belirleyeceğiz ve inşallah güzel bir netice alacağımız ümit ediyorum. Bazı yerlerde dirsek teması olabilir mi bu o günkü şartlarda ortaya çıkabilir. Biz bugüne kadar genel seçimde kendi amblemimizle girmediğimiz için sıkıntı yaşadık ama şimdi kolları sıvayıp Anadolu’yu bir baştan bir başa taramak ve insanlarımızı uyarmak zorundayız. Ümidimiz o ki vatandaşlarımız Saadet Partisi olarak bizim ideallerimizi yaşadıkları sorunun çözümü olarak görecekler.”

temel-karamollaoglu_7ea84a11e392b9eb6c2247f11b375c64.jpg

Temel Karamollaoğlu kimdir?

Temel Karamollaoğlu, 7 Haziran 1941 tarihinde Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Göbekören köyünde dünyaya geldi. İngiltere'de eğitim gördü ve Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Tekstil Teknoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Türkiye'ye dönerek Sümerbank'ta proje mühendisi olarak çalışmaya başladı ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda tekstil sektör uzmanı olarak görev aldı.

Siyasete olan ilgisi ve katkılarıyla bilinen Karamollaoğlu, 1977 ve 1996 yılları arasında iki dönem milletvekilliği görevini üstlendi. Ayrıca, 1989-1995 yıllarında Sivas Belediye Başkanı olarak da görev yaptı. Siyasi kariyeri boyunca Milli Selamet Partisi (MSP), Refah Partisi (RP), Fazilet Partisi ve son olarak Saadet Partisi'nde (SP) aktif rol oynadı.

2016 yılında gerçekleştirilen Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa seçilen Karamollaoğlu, 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti olarak %0.89 oranında oy alarak yer aldı.

Temel Karamollaoğlu'nun politik hayatı boyunca çeşitli konularda görüşleri bulunmaktadır. Kendisi, İslam Birliği'ni savunarak Avrupa Birliği'ne karşı çıkmış ve İslamcılığı kendi menfaatleri için kullananları eleştirmiştir.

2021 yılında Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına seçilen Karamollaoğlu, günümüzde Türk siyasetine önemli bir katkı sağlamaya devam etmektedir.